Stemmen svikter Idol-favoritt Julie Stokke (17) – må forlate konkurransen

Fikk tung beskjed fra legen få dager før første finalerunde.

Idol-finalist Julie Stokke (17) er tatt ut av TV 2s talentkonkurranse.

Etter råd fra lege besluttet Idol-produksjonen onsdag å ta 17-åringen ut av den videre konkurransen på grunn av helsemessige årsaker.

Stokke har fått påvist en tilstand på stemmebåndene som ifølge den medisinske ekspertisen kan føre til varige skader med en så omfattende bruk av stemmen som en Idol-deltakelse medfører.

– Vi er fryktelig lei oss for at Julies tid i Idol ender på denne måten, men det ville ikke vært ansvarlig å la henne fortsette med de rådene som nå har kommet fra medisinsk hold. En videre deltakelse ville vært for risikabelt for hennes helse, og vi kunne ikke bare sitte og se på at hennes tilstand forverres, sier TV 2s pressekontakt for Idol, Håvard Solem i en pressemelding.

Se Julies audition øverst i artikkelen!

Julie: – Jeg er veldig lei meg

Julie forteller at hun har merket at ikke alt var som det skulle med stemme og hals siden semifinalen hun gikk videre fra i Idol, og at hun derfor var til legekonsultasjon på tirsdag. Der ble det konstatert blødninger og polypper på stemmebåndene, av samme type Adele tidligere har blitt operert for.

– Jeg er selvfølgelig veldig lei meg nå. Idol er et eventyr som jeg gjerne skulle vært med på å skrive siste kapittel av. Men etter at jeg nå har fått fordøyd dette, så innser jeg at jeg ikke kunne fortsette å presse meg. Da er det bedre å gi seg nå, få skikkelig behandling, bli bra igjen og komme sterkere tilbake ved en senere anledning. Helsen må komme først. Jeg har en drøm om å leve av sang og musikk i fremtiden, og da må jeg ta godt vare på stemmen min, sier 17-åringen, og takker samtidig for all støtte og stemmer fra publikum.

Årets mest sette video

Julies audition er i skrivende stund årets mest sette Idol-video, samtidig som det var TV-seerne som bestemte at 17-åringen gikk videre til topp ti-rundene.

Solem forteller at Idol-apparatet synes det er leit at den populære deltakeren ikke fortsetter.

– Både innad i produksjonen, blant de øvrige finalistene, dommerne og blant seerne er det mange som er blitt veldig glade i Julie, så det er med tungt hjerte Idol-familien nå tar avskjed med henne. Hun har gitt oss og seerne flere store øyeblikk allerede, og hennes audition er blant annet et av tidenes mest sette Idol-klipp på TV 2s nettsider. Vi er sikre på at vi vil se og høre mer til Julie når hun nå får tatt tiden til hjelp og blir helt bra igjen. Det er vel ingen som har hørt henne synge som er i tvil om at hun er et talent utenom det vanlige. Vi er stolte over å ha hatt Julie som Idol-deltaker og heier på henne i fortsettelsen, selv om den i denne omgang blir utenfor Idol, sier han.

Dommer Ina: – Ville gjort det samme selv

Idol-dommer, artist og låtskriver Ina Wroldsen (31) synes det er trist at Julie nå er ute av Idol, men understreker at hun synes det er riktig med tanke på fremtiden.

– Jeg synes det er utrolig trist at Julie må forlate Idol. Samtidig er jeg veldig klar over hvor alvorlige skadene på stemmebåndet hennes er, og hvor viktig det er for hennes fremtidige karriere at hun tar tak i dette nå, før det er for sent. Jeg hadde for øvrig gjort akkurat det samme selv. Jeg vet at Julie er artistmateriale av ypperste klasse. Hun har en av de fineste stemmene jeg har hørt, og jeg tviler ikke et sekund på at hun kommer ti ganger sterkere tilbake, sier hun.

Blir erstattet av Nadia (17)

Idol-konkurransen vil nå fortsette som planlagt, med en ny deltaker inn som erstatter for Julie. Den som kommer inn er en annen 17-åring fra Trøndelag, nemlig Nadia Warholm Essahli fra Trondheim.

– I henhold til Idol-reglementet finnes det flere alternative måter å løse slike situasjoner på, og etter grundige vurderinger valgte vi å la dommerne få ta det endelige valget. De plukket ut Nadia. Hun er en strålende deltaker, som imponerte stort både på audition, i dommerutvelgelsen og i sin semifinale, og som også var en stor publikumsfavoritt i sin semifinale. Vi synes det er utrolig sporty av henne å steppe inn på så kort varsel, sier Idols pressekontakt.

Nadia selv er mer enn klar for å steppe inn.

– Jeg ble kjempeoverrasket da jeg fikk telefonen fra Idol-produksjonen! Situasjonen som er oppstått er selvfølgelig veldig trist for Julie og jeg håper at man får se mer til henne senere, men når det er blitt slik så er jeg så klart fantastisk glad for at nettopp jeg er plukket ut til å få en ny sjanse i Idol. Jeg må innrømme at jeg ble lei meg da jeg røk ut etter semifinalen, og følte at jeg ikke hadde fått vist alt jeg har inne. Det blir rart å komme tilbake i manesjen med de andre, men jeg er veldig klar for å gripe denne sjansen. Jeg får jo betraktelig kortere forberedelsestid enn de andre, men må bare satse alt og håpe at det holder, sier hun.

Se Idol fredager klokken 20.00 på TV 2.