SUPER SESONGSTART: Brann har fått en fin innledning på Tippeligaen 2016. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
SUPER SESONGSTART: Brann har fått en fin innledning på Tippeligaen 2016. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Branns sportssjef advarer mot for høye forventninger

– Vi må ikke tro vi er bedre enn det vi er, sier Rune Soltvedt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Brann - Bodø/Glimt (kl. 15.30) og resten av dagens Tippeliga-kamper her!

Etter seieren mot Aalesund i helgen, og en flott sesongstart for Brann, skulle man tro at forhåpningene igjen står i taket for «Bergens stolthet».

Branns sportssjef derimot, advarer Branns supportere og spillere mot å ha for store forhåpninger til sesongen.

– Vi må ikke tro vi er bedre enn det vi er. Det blir en hard kamp for å overleve, og vi må fortsatt utvikle oss for å ta poeng på dette nivået. Derfor er fokuset vårt på å gjøre en OK sesong, sier Soltvedt.

Sportssjefen legger ikke skjul på at sesongstarten har vært bra, men sier at det er ingen grunn til å ta av helt ennå. For ham er det viktig å holde klubben på jorda.

Allerede til søndag kommer en ny tøff oppgave for Brann når ligaleder, Bodø/Glimt, står på motsatt banehalvdel.

– Bodø/Glimt har vært gode i år, og fortjener å ligge der de ligger. Det kommer til å bli hardt, sier Soltvedt om søndagens motstander.

Tydelige ledere og ny selvtillitt

Da Brann sist var i Tippeligaen i 2014 var situasjonen helt annerledes. Etter tre runder lå Bergens-klubben nest sist på bedre målforskjell enn Sogndal. Begge klubbene endte den sesongen med nedrykk til OBOS-ligaen.

Rune Soltvedt syns det er trøblete å sammenligne Brann anno 2014 med det Brann-laget som nå er tilbake i det gode selskap.

– Det er vanskelig å svare på. Jeg tror det er kommet en del selvtillit inn i troppen. Vi har en del typer som bidrar positivt, og vi har fått mye bedre balanse i spillertroppen. Det er i tillegg flere tydelige ledere med Vadim Demidov i spissen. Vi hadde en god stall i 2014 også, men fikk en skjev start og manglet kanskje litt av den selvtillitten vi har nå.

Etter en og en halv sesong med Rikard Norling som hovedtrener, tok Lars Arne Nilsen over roret på det stadig synkende Brann-skipet sommeren 2015. Han snudde opp ned på situasjonen og førte laget opp igjen på første forsøk.

Hordalendingen vil helst ikke sette de to trenerne opp mot hverandre, men sier han ser forbedringer.

– Nilsen har gjort en kjempejobb det siste året. Det er et godt team rundt klubben nå med både spillere og støtteapparat. Spillerne har tydelige arbeidsoppgaver som har gjort at vi har tatt steg. Jeg mener også vi er blitt bedre fysisk, utdyper sportssjefen.

Unike supportere

Med en flott start på sesongen, er det lett å falle for fristelsen med å synge «gullet ska hem» i Bergen by, men Soltvedt tror likevel at Brann-supporterne har en mer ydmyk holdning til det som kommer i 2016.

– Jeg tror supporterne også har en ganske nøktern innstilling til sesongen. Klubben, publikum og folk i Hordaland generelt skal jobbe knallhardt fremover for at Brann skal holde seg i Tippeligaen, sier Soltvedt.

Han mener også at Brann er i en særstilling når det kommer til supportere, og håper at Bergens-folket kan være med å fylle opp stadion denne sesongen.

– De er uvurderlige, unike og den 12. mann. Snakker du om Brann, så snakker du om Bergen, og snakker du om Bergen, så snakker du om Brann. Slik er det, og det er klart vi vil lage en festning på stadion igjen, avslutter Soltvedt.