FLYTTER HJEM: Prins Carl Philip og hans gravide kone, prinsesse Sofia, har flyttet hjem til kongen og dronningen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
FLYTTER HJEM: Prins Carl Philip og hans gravide kone, prinsesse Sofia, har flyttet hjem til kongen og dronningen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: Nesvold, Jon Olav

Flytter hjem til mamma og pappa

Den svenske prinsen har flyttet hjem til kongen og dronningen sammen med sin gravide kone.

I all hemmelighet har den svenske prins Carl Philip og gravide prinsesse Sofia, flyttet til Drottningholms slott, skriver Expressen.

Drottningholm er slottet hvor kong Carl Gustaf og dronning Silvia bor, så prinsen har med andre ord tatt med seg sin kone og flyttet hjem til mamma og pappa.

HJEM: Prins Carl Philip og en høygravid prinsesse Sofia flytter inn hos kongen og dronningen. FOTO: Stella pictures
HJEM: Prins Carl Philip og en høygravid prinsesse Sofia flytter inn hos kongen og dronningen. FOTO: Stella pictures Foto: David Sica

Sikkerhet

Grunnen til at prinseparet har flyttet mens prinsesse Sofia er høygravid, skal ifølge det svenske hoff, være for å ivareta sikkerheten til familien.

– De skal i en periode framover bo ute ved Drottningholms slott, sier Margareta Thorgren, informasjonssjef ved slottet, til Expressen.

Om de allerede har flyttet, vil ikke Thorgren bekrefte, men mye kan tyde på det, ifølge nettstedet. Men grunnen er klar.

– Det handler om sikkerhet. Det finnes en eksisterende sikkerhetstjeneste på Drottningholms slott, sier informasjonssjefen.

Paret har siden 2011 bodd i en leilighet på den kongelige Djurgården midt i Stockholm.

SLOTT: Det er vakkert ved Drottningholm slott, der det ligger og speiler seg i vannet. Det var også her bryllupet til prinsesse Madeleine og Chris O'Neill ble holdt. Da kom gjestene i land fra sjøveien. FOTO: Stella pictures
SLOTT: Det er vakkert ved Drottningholm slott, der det ligger og speiler seg i vannet. Det var også her bryllupet til prinsesse Madeleine og Chris O'Neill ble holdt. Da kom gjestene i land fra sjøveien. FOTO: Stella pictures Foto: Patrik C Österberg

Victorias tidligere hjem

Når paret nå flytter ut til kongen og dronningen, er det stor nok plass for den nye familien på slottet.

Prinseparet flytter inn i Sjöpaviljongen, som befinner seg bare hundre meter fra farmor og farfar, noe som sikkert er koselig både for store og små i familien.

Sjöpaviljongen ligger inne på et avsperret område, og de som bodde her sist, var Carl Philips søster, kronprinsesse Victoria og hennes prins Daniel. De bor nå på Haga slott.

Prinsesse Madeleine er faktisk født i en av fløyene på Drottningholm slott.

Carl Philip, Sofia og deres kommende lille prins eller prinsesse, skal bo på Drottningholm et års tid, før de flytter inn i drømmevillaen sin, Villa Solbacken, på Djurgården.

Termin i april

I disse dager går svenskene rundt og venter på nyheten om at det har blitt født en liten prins eller prinsesse. Sofia har termin i april ifølge hoffet, og hun har allerede hatt sin siste arbeidsdag før mammapermisjonen for en ukes tid siden.

Nyheten om at prinsesse Sofia var gravid, kom bare fire måneder etter bryllupet.

– Vi er så lykkelige og glade for å kunne fortelle at vi venter vårt første barn. Vi er veldig forventningsfulle, skrev prins Carl Philip og prinsesse Sofia på Instagram ved offentliggjørelsen.

Hvis den lille prinsen eller prinsessen bestemmer seg for å vente til slutten av måneden med å flytte ut av magen til mor, risikerer den lille babyen å få dele bursdag med sin farfar kongen, som har 70-års dag den 30. april.