LEDELSE: Donald Trump og senator Ted Cruz under en debatt i mars. Foto: AP Photo/Paul Sancya / NTB scanpix
LEDELSE: Donald Trump og senator Ted Cruz under en debatt i mars. Foto: AP Photo/Paul Sancya / NTB scanpix Foto: Paul Sancya

Cruz med overlegen seier – mot slutten for Trump?

Hillary Clinton og Donald Trump er taperne etter nattens nominasjonsvalg i Wisconsin.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Både Ted Cruz på republikansk side og Bernie Sanders på demokratisk side har erklært seier i Wisconsin.

Når 99 prosent av de republikanske stemmene er talt opp, er det klart at Ted Cruz tar en overlegen seier mot Donald Trump. Cruz har fått 48,3 prosent av stemmene, Trump styrer mot 35 prosent og John Kasich ligger an til å få 14 prosent av stemmene.

– Dette er vendepunktet. Jeg er overbevist om at jeg kommer til å samle mange nok delegater til å vinne nominasjonen på republikansk side, erklærte Ted Cruz etter seieren.

Hillary sjanseløs mot Bernie

På Demokratisk side har Bernie Sanders slått Hillary Clinton. Sanders har fått 56,4 prosent av stemmene, mens Clinton har fått 43,3.

Det melder CNN.

Valglokalene stengte klokken 03.00 norsk tid.

Game over, Trump?

Nederlaget topper en allerede svært vanskelig uke for Donald Trump. Han har blitt hudflettet etter utspillet om at kvinner som tar abort, fortjener straff.

I tillegg ble en av hans rådgivere anmeldt for overfall mot en reporter.

Både Independent og Washington Post har stilt spørsmål ved hva et sviende nederlag i Wisconsin betyr for Donald Trump.

Den klare Cruz-seieren i Wisconsin vil gjøre det vanskeligere for Trump å vinne 50 prosent av de republikanske delegatene før partiets landsmøte i juli. Hvis han ikke lykkes med det, er det store muligheter for at han ikke blir nominert. Årsaken er at sterke krefter i partiet ikke ønsker Trump.