I HARDT VÆR: Islands statsminister Sigmundur David Gunnlaugsson. Foto: AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND / NTB scanpix
I HARDT VÆR: Islands statsminister Sigmundur David Gunnlaugsson. Foto: AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND / NTB scanpix Foto: Jonathan Nackstrand

– Gunnlaugsson har ikke trukket seg

Sigmundur Gunnlaugsson har ikke trukket seg som statsminister på Island, men har bedt om å få tre til side for en ubestemt periode, opplyser hans kontor i en pressemelding.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I pressemeldingen, som er skrevet på engelsk og gjengitt blant andre av avisen Morgunbladid , kommer det tydelig fram at Gunnlaugsson ikke har trukket seg som statsminister.

– Gunnlaugsson har foreslått for fremskrittspartiets parlamentsgruppe at partiets nestleder tar over som statsminister i en uspesifisert tidsperiode. Statsministeren har ikke trukket seg og vil fortsette sitt verv som leder av Fremskrittspartiet (Framsoknarflokkurin), heter det i pressemeldingen.

Sigurdur Ingi Johansson er nestleder i Framsoknarflokkurin og er foreslått til å ta over statsministervervet midlertidig.

Tirsdag meldte en rekke medier, deriblant Morgunbladid, at Gunnlaugsson går av som følge av de såkalte panamaavsløringene. Det har vært full storm rundt statsministeren siden søndag kveld, da det ble avslørt at han og kona var eiere av selskapet Wintris, registrert i skatteparadiset De britiske jomfruøyene. (©NTB)