FIFA-president Gianni Infantino er trukket inn i en korrupsjonssak. Foto: Scanpix
FIFA-president Gianni Infantino er trukket inn i en korrupsjonssak. Foto: Scanpix Foto: Guillermo Muñoz

FIFA-presidenten trekkes inn i korrupsjonssak

Den ferske FIFA-presidenten Gianni Infantino skulle gjenoppbygge organisasjonens ære etter Blatter-skandalene. Nå er han selv trukket inn i en korrupsjonssak.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kontrakter fra 2006 lekket som del av Panama Papers viser at UEFA har snakket usant om sine forretningsforbindelser med korrupsjonstiltalte, skriver Aftenposten.

Gianni Infantinos navn står på en kontrakt signert av Hugo Jinkis. Sistnevnte er en av dem som er tiltalt i USA etter FBIs etterforskning av korrupsjon i FIFA og internasjonal fotball.

Infantino var den gang generalsekretær i UEFA (det europeiske fotballforbundet). Han ble i år valgt til ny president i FIFA (det internasjonale fotballforbundet).

Aftenpostens samarbeidspartner Süddeutsche Zeitung har flere ganger spurt UEFA om organisasjonen i siste 20 år har hatt forretningsforbindelser med noen av de 14 som er tiltalt i USA i tilknytning til FIFA-skandalen, eller med selskaper tilknyttet dem. Både i september i fjor og i mars i år ble det svart nei.

Kontraktene som forteller en annen historie fremkommer i interne dokumenter lekket fra advokatfirmaet Mossack Fonseca som Süddeutsche Zeitung har fått tilgang til, skriver Aftenposten.

I en kontrakt datert 13. september 2006 selger UEFA TV-rettigheter til mesterligaen for Ecuador i perioden 2006-2009 til Cross Trading for 111.000 dollar. Hugo Jinkis har signert for Cross Trading, og Infantinos navn står på kontrakten som en av to representanter for UEFA.

I en uttalelse publisert tirsdag kveld sier Infantino at han aldri hadde personlig omgang med Cross Trading eller eierne av selskapet.

(©NTB)