Casper Ruud er klar for fight i Kina. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Casper Ruud er klar for fight i Kina. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: Poppe, Cornelius

– Det er som en boksekamp!

Casper Ruud (17) klar for uoffisielt VM for juniorer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norges nye wonderboy innen tennis klar for «mental krig» i Kina.

- Jeg har spilt sterkt i det siste, og tipper motstanderne har fått det med seg, kanskje skjelver de litt i buksene, ler Ruud på telefon fra millionbyen i Kina.

Men han understreker at det også er litt alvor involvert i uttalelsen.

- Dette er også en mental kamp. Jo bedre man har gjort, jo mer respekt får man i forkant. Det er som en boksekamp, eller egentlig litt krig. Man gjør alt for å vinne, forteller det som trolig er tidenes norske tennis-talent.

Turneringen skal streames på TV 2 Sumo i helgen.

Klatrer på rankingen

Denne helgen går Chengdu Masters av stabelen i Kina. Verdens åtte beste juniorer møtes til turnering om prestisje, penger, og direkteplass i internasjonal toppturnering. Det tåler fint å sammenlignes med et uoffisielt VM for juniorer.

- Jeg vil si dette er noe av det største som skjer i år. Det er en gjennomproff turnering hvor det også er fokus på det mentale og mediemessige i overgangen fra junior til senior, forklarer 17-åringen.

Ruud er siste års junior i år, men har allerede begynt klatringen på ATP-rankingen for seniorer. Etter å ha nådd finalen i to såkalte Futures-turneringer, hvor en av dem også ble vunnet – har han allerede klatret rundt 500 plasser – og ligger nå som nummer 660.

- Jeg kjenner alle de andre spillerne her nede, både taktisk og spillestilsmessig – og det er nok vanskelig å peke på en favoritt. Men jeg er en av dem som er i form, og bør ha en sjanse til å gjøre det bra, avslutter Ruud.

PS! Du kan følge Ruuds jakt på heder og ære i Kina. TV 2 skal nemlig streame turneringen på TV 2 Sumo.