Jihadister skjøt ned fly og tok piloten til fange

Da han landet på bakken flokket det seg opprørskrigere rundt ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Syriske jihadister fra al-Nusrafronten skjøt ned et av Assads krigsfly nord i landet tirsdag.

Tar pilot til fange

Flyet var på et rekognosseringsoppdrag over Aleppo, da det ble truffet luftvernmissil, opplyser statlig syrisk TV. Piloten skjøt seg selv ut av flyet, og overlevde, melder kanalen.

En video publisert på Azaz News facebookside viser at piloten blir omringet av opprørskrigere på bakken og tar ham til fange. Flere roper skjellsord, og at de ikke må skyte ham. Piloten er i live i videoen.

Se den dramatiske amatørvideoen øverst i saken

Hendelsene er bekreftet av Syrian Observatory for Human Rights, og stemmer overens med meldinger om andre hendelser i regionen de siste dagene.

Kurdisk bydel angrepet

Opprørere, inkludert al Nusra-jihadister, sendte raketter mot det kurdiskdominerte Aheikh Maqsoud-nabolaget i Aleppo. Det er uklart hvor mange som ble drept. Det statlige nyhetsbyrpet SANA, hevder 15 personer ble drept og hundre skadd.

Flyet var en Sukhoi 22, som brukes av Assads regjeringsstyrker. Syriske opprørere har skutt ned flere syriske krigsfly siden krigen startet i 2011. Ingen russiske eller amerikanske krigsfly har blitt skutt ned på sine tokt i landet.

Indirekte fredssamtaler

Nedskytingen og de siste dagers angrep på Aleppo, truer den skjøre våpenhvilen som trådde i kraft 27. februar.

Tirsdag er FNs spesialutsending til Syria, president Bashar Assad, og opposisjonsgrupper på vei til Moskva for å holde indirekte fredssamtaler i regi av den russiske utenriksministeren Sergey Lavrov. Ekstreme islamistgrupper som IS og al Nusra deltar ikke i disse samtalene.