Iskrigerne-Svenna forlater VIF

VIFs assistenttrener Sven-Arild «Svenna» Olsen (46) har sjarmert TV-seerne i to sesonger av Iskrigerne på TV 2 Zebra. Nå slutter han i klubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Olsen har vært assistenttreneren til Espen Shampo Knutsen i tre sesonger, men nå er det slutt.

Roy Johansen tar over som ny hovedtrener til neste sesong og setter sammen et nytt trenerteam.

For Svenna betyr det at han gir seg som assistenttrener. 46-åringen er blitt en kulthelt blant fans av Iskrigerne med sitt karakteristiske «vi må værra litt sinnssjuke»-mantra.

Før VM i skiskyting i mars overrasket Tarjei Bø med å si at han ville bruke filosofien til Svenna i konkurransene og være kontrollert sinnssyk.

Sven-Arild
Sven-Arild "Svenna" Olsen snakker med VIF-trener Espen "Shampo" Knutsen (t.h.). Foto: NTB scanpix Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Ingen vonde følelser

– Neste sesong blir det mer trening på dagtid for VIF. Det lar seg ikke kombinere med min sivile jobb, så jeg ville uansett takket nei. Det er ingen vonde følelser knyttet til dette. Alt har sin ende. Min yngste sønn på 14 år kommer til å fortsette å spille i VIF, så jeg er ikke ferdig med klubben, understreker Svenna overfor TV 2.

Hans sivile jobb er som salgssjef i et renholdsfirma. Han har vært i VIF i ni år totalt. De siste tre som assistent for Shampo.

– Men dette vil ikke si at jeg er ferdig med ishockey. Det er fullt mulig jeg kan jobbe med andre lag, sier Sven-Arild Olsen.

– Svenna skal ikke være her neste sesong. Vi kommer til å trene mer på dagtid, og da har han en sivil jobb som han må prioritere. Det ligger også økonomiske årsaker bak dette, sier Espen Shampo Knutsen.

Shampo blir assistenttrener

Selv om Knutsen får en mer administrativ rolle neste sesong når avtroppende landslagstrener Roy Johansen tar over, blir han å se i boksen under kamper.

– Tanken er at jeg skal ha en dobbeltrolle neste sesong. Jeg skal hjelpe Roy på benken i tillegg til å jobbe administrativt som sportssjef. Samtidig blir jeg som en delt assistentrener, forteller han til TV 2.

– Jeg har hovedansvaret for sport, men han er hovedtrener. Roy tar seg av alle istreninger, spillermøter og matchdager. Jeg kommer også til å delta på noen istreninger, men ikke alle.

Knutsen påpeker at Johansen er sterk på å få folk i form og i treninger.

– Min styrke ligger i coachingen. Sammen føler vi at vi kan utfylle hverandre og bli en god kombinasjon. Dette er en god løsning.