Femåringen håper hun å få hilse på paven, og pappaen håper på et mirakel. Her er Lizzy sammen med en kameramann fra CBS. Foto: Jason J. Molyetl/AP
Femåringen håper hun å få hilse på paven, og pappaen håper på et mirakel. Her er Lizzy sammen med en kameramann fra CBS. Foto: Jason J. Molyetl/AP

Foreldrene har laget liste over ting hun må se før det er for sent:

Lizzy (5) vet ikke at hun skal bli blind

Amerikanske Lizzy Myers (5) har en sjelden sykdom som gjør at hun på et tidspunkt blir både blind og døv. Denne uken er familien i Roma, og håpet er å få treffe paven.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En gang i uken tar paven imot besøkende i Vatikanet. Onsdag har fem år gamle Lizzy Myers og foreldrene sikret seg en plass langt framme og håpet er at de skal få hilse på paven.

– Vi håper på en spesiell bønn eller noe for Lizzy. Og kanskje vil det skje et mirakel, sier faren Steve Myers til nyhetsbyrået Ap.

Sjelden sykdom

Ifølge foreldrene lider jenta av en sjelden sykdom, kalt Ushers syndrom. Sykdommen vil etterhvert vil ta fra henne syn og hørsel.

Lizzy vet ikke selv at hun etterhvert skal bli blind og døv.

– Hun vet hun har hørselsproblemer, og hun har høreapparat. Men hun er bare fem, og vi har ikke fortalt noe mer, forteller moren Christine Myers.

Hun legger til:

– Jeg vil ikke at hun skal sette seg ned og bekymre seg. Jeg vil at hun skal leve et så normalt liv som mulig - så lenge som mulig. Det kommer en dag da vi må fortelle henne. Jeg gruer meg til den dagen.

Liste

Foreldrene har laget en liste over ting de mener hun bør få se før synet forsvinner.

– Da vi kom over det første sjokket bestemt vi oss for å la henne se så mye vakkert som mulig, sier faren Steve Myers til AP.

I forrige uke kom familien fra Ohio til Roma, og sammen med Lizzys tre år eldre søster har de besøkt blant annet Colosseum og Forum Romanun.

Ettersom den lille jenta er interessert i kunst og historie, og siden familien er katolikker, var det naturlig at når de skulle utenlands, så falt valget på Roma og Vatikanet.

Begynte med månen og stjernene

Det aller første familien Myers krysset av på listen over ting femåringen Lizzy skulle få se, var månen og stjernene gjennom et gigantisk teleskop i et observatorium nær hjemmet deres i Mansfield i Ohio.

En av de ansatte ved observatoriet spurte om en journalist kunne få være med dem, noe familien var skeptisk til. Men journalistens besøk ble starten på en stor medieoppmerksomhet, som igjen har ført til at familien har fått en rekke tilbud om å få se og oppleve ulike ting.