OVERTAR CHELSEA: Antonio Conte overtar Chelsea fra og med neste sesong. FOTO: Scanpix
OVERTAR CHELSEA: Antonio Conte overtar Chelsea fra og med neste sesong. FOTO: Scanpix Foto: Christof Stache

Conte-statistikken som vil skremme Premier League-konkurrentene

Ingen manager i Serie A har hatt høyere seiersprosent enn Antonio Conte i Juventus siden 1972.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chelsea bekreftet tidligere denne uken det internasjonale medier har spekulert i helt siden José Mourinho fikk sparken 17. desember i fjor.

Italias nåværende landslagssjef Antonio Conte overtar Chelsea fra og med neste sesong.

– En svært attraktiv jobb
46-åringen har skrevet under på en treårsavtale. Conte er svært tilfreds med sin nye jobb.

– Jeg gleder meg veldig til å jobbe for Chelsea. Kun en så attraktiv jobb som dette kan etterfølge landslagsjobben jeg har nå, for det er en jobb jeg er stolt av å ha. Jeg ser fram til utfordringen som venter meg i den engelske eliteserien, sier Conte til klubbens nettsted.

– Jeg er glad for at nyheten nå er kunngjort. Det er godt å sette en stopper for spekulasjonene, legger italieneren til.

Fotballkonsulent Tor-Kristian Karlsen har fulgt Antonio Contes trenerkarriere tett helt siden Italias landslagssjef fikk sitt gjennombrudd som trener for Bari i 2007.

– Utviklet tidlig en rød tråd
Han har tidligere forklart overfor TV 2 Sporten at landslagssjefen til Italia alltid har hatt en rød tråd i hvordan han ønsker lagene han trener skal fremstå.

– Han utviklet tidlig i sin karriere en rød tråd med et veldig offensivt 4-2-4-system, der han spilte med veldig høyt press med kantspillere helt ute på krittet. Så gikk han fra 3-4-3 til 3-5-2 på tampen av Juventus-karrieren. Fellesnevneren for alle kombinasjoner er imidlertid en aggressiv, energikrevende spillestil som krever at spillerne er i absolutt topp, fysisk form, sa Karlsen, og slo fast:

– Conte spiller en type fotball med veldig mange overganger. Det går raskt frem i lengderetningen. Kantspillerne er veldig offensive og sentrale i hans filosofi, pluss at de sentrale midtbanespillerne er offensive og kommer i scoringsposisjoner. I Juventus scoret for eksempel Pogba og Vidal ofte mellom seks og ti mål i ligaen per sesong. I alle lagoppstillingene hans pleier Conte å spille med to indreløpere som er flinke til å komme i scoringsposisjon i boksen, mente han.

Statistikkgjengen i Opta har presentert noen fakta om italieneren som garantert kommer til å skremme Chelseas konkurrenter i Premier League neste sesong.

Her er åtte fakta om Antonio Conte du trolig ikke visste fra før:

  • Siden sesongen 1971/72 er Conte den Juventus-treneren med høyest seiersprosent i Serie A med seier i 72,8 prosent av kampene.
  • Han vant 83 av 114 kamper som Juventus-manager, og tapte kun sju.
  • Contes Juventus-lag scoret mål i hele 43 kamper på rad fra februar 2013 til mars 2014. Det er en historisk rekord i Serie A.
  • Juventus gikk også ubeseiret i hele 49 kamper, fra mai 2011 til oktober 2012, og Conte ledet klubben i 48 av disse kampene. Kun AC Milan kan vise til en lengre periode uten tap. De gikk ubeseiret gjennom 58 kamper, noe som er ubestridt rekord i Serie A.
  • Conte ledet Juventus til Serie A-tittelen i sesongen 2013/2014 etter å 102 poeng totalt og 33 seire. Begge deler er rekord i Serie A.
  • Som spiller vant Conte Serie A hele fem ganger, Coppa Italia én gang, den italienske Supercupen fire ganger, UEFA-cupen én gang, Mesterligaen én gang, Intercontinental-cup én gang og UEFA Intertoto Cup én gang.
  • Antonio Conte vil bli Chelsea femte italienske manager. Tidligere har Gianluca Vialli, Claudio Ranieri, Carlo Ancelotti og Roberto Di Matteo ledet klubben. Ingen andre klubber i Premier League har hatt flere manager fra Italia.
  • 46-åringen blir den tiende manager Roman Abramovitsj ansetter etter at russeren kjøpte Chelsea i 2004. (José Mourinho og Guus Hiddink har begge to opphold bak seg i klubben)