Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

– Endringen burde kommet for lenge siden

Espen Shampo Knutsen er glad for at lagene slipper å takke hverandre etter hver kamp i NM-sluttspillet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Lørenskog - Vålerenga på TV 2 Sportskanalen i kveld fra kl. 18.30.

Stavanger Oilers - Storhamar på TV 2 Sumo fra 18.55.

Norges Ishockeyforbund har besluttet at lagene ikke lenger trenger å takke for hver kamp i NM-sluttspillet. Etter flere av kampene har det oppstått knuffing og krangling, i det som tvert imot skulle være en fredfull seanse etter kampen.

Dette melder Norges Ishockeyforbund i en pressemelding:

– Etter innspill/ønske fra både Dommerutvalget og klubber, samt etter enighet med Norsk Topphockey, har NIHF i dag besluttet at det ikke skal være krav til å takke etter enkeltkamp i resterende sluttspill. Det vil si at det kun er etter avgjørende semi- og finalelagene skal takke hverandre for kampen.

– Fornøyde spillere

Vålerenga-trener Espen Shampo Knutsen mener Ishockeyforbundet har tatt en god beslutning.

– Nå blir samtlige spillere i sluttspillet fornøyde, dette er bra av forbundet. Vi slipper et stort irritasjonsmoment, og jeg er helt sikker på at alle lagene er enig i det, sier Shampo til TV 2.

Etter andre semifinale på Jordal Amfi, endte takkerunden med at Vålerengas Martin Lauman Ylven og Lørenskogs Tony Romano banket løs på hverandre.

Også etter fjerde semifinale mellom Storhamar og Oilers søndag ble det håndgemeng da lagene skulle takke for kampen.

– Klubbene har lenge vært av den oppfatning av at takking i sluttspillet skal bort først etter at seriene er ferdigspilt. Det er bare i Norge vi har fortsatt med takking etter hver kamp, og det er gammeldags. Denne endringen mener jeg burde kommet for lenge siden, sier han.

– Kan bli aggressive

Stavanger Oilers-trener Petter Thoresen er enig med sin kollega.

– Jeg er enig med Espen. I teorien er det fint å takke for kampen, men vi spiller mot hverandre annenhver dag. Spillerne er slitne og kan bli aggressive på slutten av kamper. Det fornuftige er å ta en takkerunde først etter at hele serien er ferdig, sier Thoresen.

Hans elev i Stavanger Oilers, Tommy Kristiansen, uttalte seg svært kritisk om regelen overfor TV 2 i går.

– Det er høl i hodet å takke for kampen etter hver sluttspillskamp. Det blir mye drittslenging, folk er på hverandre og det ender som regel opp med at dommerne må skille folk fra å slåss, sier Tommy Kristiansen.

Vålerenga ligger under med 1-3 i kamper mot Lørenskog før kveldens femte semifinale i NM-sluttspillet, og er dermed avhengige av å vinne for å avansere.

Stavanger Oilers og Storhamar har like mange seirer med to hver før lagene møtes til femte akt i DnB Arena klokken 19.00.