ALTERNATIV: Gwyneth Paltrow forteller at hun alltid har vært åpen for å prøve nye behandlingsmetoder. Foto: AP / Thibault Camus
ALTERNATIV: Gwyneth Paltrow forteller at hun alltid har vært åpen for å prøve nye behandlingsmetoder. Foto: AP / Thibault Camus Foto: Thibault Camus

Bruker bistikk som skjønnhetsbehandling

Den amerikanske skjønnheten innrømmer å ha gått langt for å ha en frisk og sunn kropp.

Skuespilleren Gwyneth Paltrow er kjent for å være svært opptatt av helse, mat og skjønnhetsprodukter. Hun er grunnleggeren av livsstils-konseptet Goop, og har gitt ut flere kokebøker.

Bistikk som behandling

I et intervju som ble gjort av New York Times i forbindelse med lansering av sine nye produkter, forteller hun at hun opp gjennom årene har prøvd ut mye rart, og vært en slags prøvekanin når det kommer til alternative behandlingsmetoder.

– Jeg er alltid prøvekaninen. Jeg har prøvd alt. Generellt er jeg åpen for alt mulig. Jeg har til og med blitt stukket av bier, sier «Iron Man»-stjernen til avisen.

Smertefullt

Hun forteller at bistikk-metoden er en flere tusen år gammel behandling som kalles apiterapi.

– Folk bruker det for å bli kvitt betennelser og arr i huden. Det er faktisk ganske utrolig hvis man bare undersøker hva det går ut på. Men, det er utrolig vondt, påpeker hun.

I Norge finnes det ingen som tilbyr denne typen behandling, men behandlingsmetoden er kjent, også i Norge, og er svært utbredt i Øst-Europa. I nyere tid har behandlingsformen blitt promotert mot pasienter med multippel sklerose og forskere mener også at det kan ha en virkning mot hudsykdommer.