Paul McCartney til Bergen

Sir Paul McCartney legger turen innom Bergen på sommerens store turné.

Paul McCartney kommer tilbake til Norge, etter at han i fjor spilte for et fullsatt Telenor Arena.

Denne gangen er det Bergenserne som får glede av besøk fra verdensstjernen. Stedet er Koengen på Bergenshus Festning, og er du fan, er det bare å holde av datoen 24. juni.

Foreløpig er det bare konserter i USA, Tyskland og Danmark som er bekreftet i tillegg til konserten i Bergen.

One on One-turné

Konserten er del av det tidligere Beatles-medlemmets One on One-turné, og vil inneholde høydepunkter og klassikere fra hele McCartneys karrière.

Det blir låter fra tiden som soloartist, tiden i Wings, og selvsagt høydepunkter fra hans tid som en Beatle. Det blir også noen overraskelser, lover konsertarrangør Live Nation i en pressemelding.

Elsker å holde konserter

Det er ingen tvil om at superstjernen har holdt konserter i en mannsalder. Penger mangler han heller ikke. Derfor er det mange som lurer på hvorfor han fortsatt gidder å dra rundt på slitsomme turneer.

– Folk spør meg hvorfor jeg fortsatt gjøre dette. Det er bare fordi jeg elsker det. Det er en fin ting å gjøre. Du sier til folk at kom på konsertene våre, og bli vitne til det publikumet, og den tilbakemeldingen jeg får når folk kommer til konsertene våre, og si at du ikke ville gjort det samme, sier McCartney i forbindelse med lanseringen av årets turné.

Lengre enn The Beatles

McCartney er nok mest kjent fra tiden med The Beatles, men fakta er den at han har spilt lengre med dagens band enn med stjernegruppa fra tiår tilbake.

– Det koker ned til at det er fem av oss som skal gjøre dette showet. Når man har vært sammen ganske lenge som det vi har vært, lengre enn jeg var sammen med The Beatles, og lengre enn med Wings, da blir det slik at man naturlig kjenner hverandres bevegelser, så det gjør det mer sikkert, og det blir et bedre band, forklarer han.

Beveger publikum

At artisten holder ut på scenen har mye med publikum å gjøre. De gir nemlig mye tilbake til stjernen.

– Når du spiller en låt som har et emosjonelt innhold og du bare synger den og tenker at dette går fint, så ser du ned og ser en flodbølge av tårer, så slår det selvsagt tilbake på deg. Det er som en bølge med følelser. Du har å gjøre med minnene deres, og deres historie. Du får dem til å føle noe, sier han i interjvuet TV 2 har fått tilgang til.

– Det er dette jeg gjør, og det jeg elsker å gjøre, og det er det jeg tenker å fortsette med å gjøre!