SINGELFEST: Waylon Smithers (høyre) deltar på singelfest hjemme hos The Simpsons og kommer ut av skapet som homofil. Foto: Stella Pictures.
SINGELFEST: Waylon Smithers (høyre) deltar på singelfest hjemme hos The Simpsons og kommer ut av skapet som homofil. Foto: Stella Pictures.

Homoglede i The Simpsons

Her kommer Simpsons-karakteren ut av skapet

Karakteren Waylon Smithers Jr. kom endelig ut av skapet i tv-serien The Simpsons.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det skulle ta 27 sesonger før en av Simpsons-figurene skulle vise seg å være homofil. Søndag kveld kom den populære karakteren Waylon Smithers Jr. ut av skapet i tv-serien som sendes på Fox i USA.

Homer med avsløring

Smithers, assistenten til den stormannsgale forretningsmannen Mr. Burns, kunne endelig fortelle Mr. Burns at han er homofil.

I den legendariske episoden «The Burns Cage» ble Waylon Smithers langvarige hemmelighet avslørt.

Homer forsøkte å koble Waylon Smithers Jr. med andre homofile på datingappen Grindr før han inviterte han til en singelfest hjemme hos The Simpsons. Der fikk Smithers møte den homofile Star Trek-skuespilleren George Takei som var en potensiell frier.

På festen møter Waylon Smithers Jr. også karrakteren Julio (Azaria), en karrakter som har vært med lenge, og forholdet deres var et faktum.

Hint i serien

Til tross for mange hint om Smithers legning siden The Simpsons-serien startet opp i 1989, er dette første gang han har kommet ut av skapet overfor en annen karrakter.

Episoden var ment som en kjærlig gest fra The Simpsons-forfatteren Rob LaZebnik til sin egen homofile sønn, Johnny LaZebnik (21).