BLIR SPILLENDE TRENER: Linn Gossé vender hjem til Norge og blir spillende trener i 1. divisjonsklubben Viking.
Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
BLIR SPILLENDE TRENER: Linn Gossé vender hjem til Norge og blir spillende trener i 1. divisjonsklubben Viking. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Foto: Olsen, Geir

Fra dansk toppklubb til  spillende trener på nivå 2

– Jeg ser det som et nytt steg i karrieren, sier Linn Gossé.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det blir 1. divisjonsklubben Viking som blir Linn Gossés neste arbeidsgiver.

29-åringen vender tilbake til Bergen etter to sesonger i danske Randers, men da blir det altså ikke Tertnes igjen.

– Tilbudet Tertnes kom med er umulig å kombinere med studier, så det er utrolig trist. Blir det Bergen, så blir det mest sannsynlig Viking i første divisjon. Jeg har kjempetro på det de driver og målet blir da å rykke opp første sesongen, fortalte hun til TV 2 i mars.

Da hadde hun også tilbud fra Grundigliga-klubber andre steder i landet som hun vurderte, men valget falt altså på Viking. Og der blir å hun å se i en ny rolle.

– Det blir gøy det. Jeg har kjempetro på prosjektet. Jeg har tro på Viking som en super klubb for Bergen i fremtiden. Og nå skal jeg spille playmaker. Det gleder jeg meg til, sier hun til TV 2.

Bergensklubben har kjempet mot nedrykk til 2. divisjon hele sesongen, men etter 25-24 over Gjøvik i helgen er klubben sikret 1. divisjonsspill også neste sesong.

Da fikk de også ja fra Gossé.

– Jeg har ventet på det. Jeg har hatt flere alternativer. Men jeg kjenner at Bergen er det rette for meg. Jeg er litt lei av å stå på kanten. Jeg trenger noen utfordringer og jeg synes dette virker spennende, forteller hun.

I tillegg til å spille, går Gossé inn i trenerteamet til hovedtrener Martin Schmidt.

– Jeg føler at det er et nytt steg i karrieren. Jeg har lyst til å spille playmaker og utvikle meg der. Jeg skal også inn i trenerteamet. Jeg ser det som positivt siden jeg har sett for meg at jeg vil bli trener i fremtiden, forklarer hun.

Men det blir ikke omskolering fra venstrevingen helt ennå. Hun har ikke gitt opp landslagsdrømmen og OL i Rio de Janeiro, selv om hun ikke har fått spille mesterskap siden EM i 2012.

– Jeg satser fortsatt mot OL, så jeg blir ikke playmaker før OL er ferdig. Jeg er jo i Randers frem til juni, og da vet jeg jo om jeg kommer med eller ikke, sier hun.

Og så skal hun lede Viking mot toppen i norsk håndball.

– Vi går for opprykk. Det håper jeg vi skal kjempe om, sier 29-åringen.