– Premier League er en overvurdert liga

Ekspertene mener spanske La Liga har verdens beste klubber.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

DIREKTE: Følg kampene i kvartfinalen i Mesterligaen i vårt livesenter fra kl. 20.45

Denne uken ruller ballen videre i Mesterligaen.

Av de åtte klubbene i kvartfinalen er imidlertid kun én fra England og Premier League. Manchester City skal forsøke å slå ut den franske toppklubben PSG med superstjernen Zlatan Ibrahimovic i angrepet over to kamper.

– Premier League er overvurdert
La Liga-ekspert Petter Veland er skuffet over det Premier League-klubbene har vist i Europas gjeveste klubbturnering de siste årene.

– Innsatsen til engelske klubber har vært skuffende denne sesongen, akkurat som i fjor og året før. De siste tre årene har engelske klubber underprestert noe voldsomt med tanke spillermatriellet og kvaliteten i troppen de største klubbene i England bør ha. Og med tanke på økonomien til de største engelske klubbene så bør Premier League per 2016 absolutt ha flere enn ett lag med blant de åtte beste klubbene i Mesterligaen, sier Veland til TV 2 Sporten.

Viasat-eksperten mener resultatene i Mesterligaen kan vise hvilken liga som er verdens beste for øyeblikket.

– Hva som er verdens beste liga dukker opp hvert eneste år når sluttspillet i Mesterligaen begynner å dra seg til. Det er ekstremt vanskelig å sammenligne på tvers av ligaene, for det er bare i Europaligaen og Mesterligaen lagene møtes i «head to head»-dueller. Det er såpass få kamper at det er et lite statistisk grunnlag for å sammenligne, poengterer Veland, før han fortsetter:

– Men ser du alene på parameterne i Mesterligaen de siste tre sesongene så er det ingen som helst tvil om at det er de spanske lagene som har gjort det best. Jeg er av den oppfatning av Premier League er overvurdert, selv om mange mener Premier League er best. Det er kanskje fordi Premier League er den mest populære ligaen og får mest oppmerksomhet. Verken La Liga, Bundesliga eller Premier League er dårlige ligaer, men ser du på parameterne i Mesterligaen er det ingen tvil om at spanske klubber er vel så sterke, om ikke bedre, enn klubbene i Premier League, konkluderer han.

– Spania har de beste topplagene
Han får støtte av TV 2 Sportens Premier League-ekspert Petter Myhre.

– De siste årene viser resultatene i Mesterligaen at La Liga har de beste topplagene. Real Madrid, Barcelona og Atletico Madrid har gjort det bra i Europa sesong etter sesong. Samtidig er det ekstrem avstand fra dem og til de svakeste lagene i Spania, oppsummerer Myhre.

– Men i Premier League er avstanden mellom topp og bunn mye jevnere. Der må topplagene virkelig kjempe for en topp fire-plassering. Det må for eksempel ikke Bayern München i Bundesliga, PSG i Frankrike eller Barcelona, Real Madrid og Atletico Madrid i Spania. De trenger ikke å bekymre seg for å komme med i Mesterligaen, poengterer han.

Petter Myhre er i likhet med Veland skuffet over Premier League-klubbenes prestasjoner i Mesterligaen de siste årene.

– Med tanke på hvor mye penger de største klubbene i England har brukt de siste årene så har det selvfølgelig ikke vært godt nok. Samtidig er det flere grunner til det er blitt som det er blitt denne sesongen. Chelsea, som har slitt i ligaen, røk ut mot PSG, som er et av Europas beste lag. Arsenal røk ut mot Barcelona som er verdens beste lag. At Chelsea og Arsenal røk ut er derfor forståelig. City trakk Dinamo Kiev og det skulle bare mangle at de ikke gikk videre. Manchester United har vært den store skuffelsen, som røk ut fra gruppespillet, konstaterer Myhre.

– Barcelona fortsatt favoritten
TV 2-eksperten mener én klubb skiller seg ut som den store favoritten til å vinne hele Mesterligaen denne sesongen.

– Barcelona er fortsatt den store favoritten for meg. Med den angrepstrioen Barcelona har så er det vanskelig å ikke tippe at de vil vinne. Men det har aldri vært noen klubber som tidligere har forsvart Mesterliga-tittelen, så de vil få det vanskelig, sier Myhre, og utdyper:

– Det er mange marginer som spiller inn. Laget må være i kanonform, og de må være heldige med tanke på unngå skader og suspensjoner. Sånn sett har jo både Bayern München, Real Madrid, PSG og Atletico Madrid også en mulighet til å vinne til slutt. Benfica, Wolfsburg og Manchester City har jeg liten tro på vil stå igjen som vinnere, spår eksperten.

– Kan legge dem på fire hyller
Petter Veland tror enten Barcelona eller Bayern München vinner turneringen.

– Av de åtte igjen så synes jeg vi skal kategorisere dem med to lag fra hver hylle. Barcelona og Bayern München i den øverste hyllen, etterfulgt av PSG og Atletico Madrid, Manchester City og Real Madrid på hylle tre og Wolfsburg og Benfica på hylle fire, mener han.

Slik spilles kvartfinalene i Mesterligaen:

Bayern München – Benfica
Barcelona – Atletico Madrid
Wolsburg – Real Madrid
PSG – Manchester City