Iselin (25) ville gi opp drømmen – nå har hun blitt streamet 340 millioner ganger

Iselin Solheim (25) er stemmen bak Alan Walkers supersuksess «Faded».

Etter flere år som singer/songwriter var Iselin Solheim (25) fra Naustdal i Sogn og Fjordane i ferd med å gi opp hele drømmen om å leve av musikken.

Men akkurat i tide dukket DJen Alan Walker og låta som skulle bli en gedigen verdenssuksess opp.

– Vi jobber med mange av de samme folkene, og så ble jeg invitert til studio hvor jeg skulle spille inn min vokal. Den passet til det Alan hadde tenkt, så da ble det meg, forteller Solheim til TV 2.

Ingen kjenner henne igjen

Det ble starten på et ellevilt eventyr. Låta har nå blitt streamet over 140 millioner ganger på Youtube og over 209 millioner ganger på Spotify. De opptrådte også på X Games på Tøyen i Oslo.

Til tross for den store suksessen, er det få som vet hvem Iselin er.

– Det er vanlig at det er slik det er med EDM-sjangeren. Det er jo Alan som har skrevet låta, jeg bidro med å legge mitt preg med stemmen, forteller Solheim.

Alan (18) fra Bergen sammenlignes med Kygo

Se hele live-opptredenen av Faded :

Turte ikke synge for folk

Men hvem er stjerneskuddet egentlig? 25-åringen er bosatt i Oslo, men kommer fra ei lita bygd på vestlandet.

Helt siden hun var liten, har Iselin likt å synge, men hun har stort sett holdt det for seg selv. Da hun gikk på skolen, var hun misunnelig på de som turte å synge foran publikum. Til slutt var det en lærer som fikk henne til å ta steget.

– Jeg lurte på hvorfor jeg ikke hadde gjort det før. Senere begynte jeg på folkehøgskole, og deretter Paul McCartney-skolen i Liverpool, forteller hun.

Bruker tid på å finne sin greie

Likevel har veien til å leve av musikken vært lang for Iselin, og fortsatt er hun ikke helt i mål. For noen år siden ga hun ut flere låter, men det store gjennombruddet lot vente på seg.

– Jeg har alltid likt å synge. Men jeg har ikke hatt noen fasiliteter rundt meg, jeg kan ikke noe teori, og jeg lærte meg å spille gitar på YouTube. Det er absolutt ingen i familien som er musikalske. Jeg skjønner egentlig ikke helt hvor jeg har det fra ... De siste årene har jeg jobbet mye med å finne min greie. Jeg har trengt å bruke tid, forteller hun.

Solheim jobber for tiden deltid ved siden av musikk-jobbingen, men håper å kunne leve av musikken en dag. I mellomtiden får hun over 10 millioner nye streams – hver eneste dag.