Nostalgisk lørdagskos

Familien Hille Pedersen har spist seg gjennom norsk mathistorie, og deres favoritt ble raclette, som selvfølgelig Wenche disket opp med.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hvordan har maten vi spiser påvirket oss fra 20-tallet og frem til i dag? Familien fra programmet "Alle tiders måltid" gjestet God morgen Norge, og var også en tur innom kjøkkenet til Wenche og tilberedte raclette.
Raclette er en rett som stammer fra Valais i Sveits.
Hovedingrediensen er ost som smeltes.

Forslag til tilbehør:

  • Kokte poteter
  • brokkoli
  • minimais
  • sylteagurk
  • syltet sølvløk
  • bacon/ kokt skinke /svinefilet
  • ost, for eksempel; vellagret Jarlsberg /ridderost/ port salut/ gruere/ racelette.
RACLETTE: Samler familien rundt bordet.   Foto: TV 2
RACLETTE: Samler familien rundt bordet.   Foto: TV 2

Slik gjør du:

Skjær ost i skiver.

Kok poteter.

Kok brokkoli i buketter, og evt. minimais i lettsaltet vann, 2-3 min.

Stek bacon.

Legg ønskede ingredienser /tilbehør på et serveringsfat, eller flere små skåler/fat.

Gjestene forsyner seg selv med ost og det tilbehøret de liker.
Sylteagurk og syltet sølvløk skal ikke varmes på raclettejernet.

Hold kokte poteter, grønnsaker, bacon, kjøtt varmt oppå raclettejernet.

Hver enkelt person får hver sin smelteskuff (tilhører raclettejernet).

Legg ost i smelteskuffen og smelt på racelettjernet, og hell den smeltede osten over tilbehøret på tallerken.