EM-kvalifisering play-off, 2. kamp, fotball menn: Ungarn-Norge (2-1). Norske fans, Rune Eikeland t.v. og Remi Padoin
 t.h.,<div>på tribunen før omspillkampen mellom Ungarn og Norge på Groupama Arena i Budapest søndag kveld.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix</div>
EM-kvalifisering play-off, 2. kamp, fotball menn: Ungarn-Norge (2-1). Norske fans, Rune Eikeland t.v. og Remi Padoin t.h.,
på tribunen før omspillkampen mellom Ungarn og Norge på Groupama Arena i Budapest søndag kveld. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Enighet om nordisk EM-søknad

Fotballforbundene i de nordiske landene er enige om å gå videre med planene om en fellessøknad til fotball-EM i 2024 eller 2028.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag møttes alle lederne i København for å diskutere Danmarks ønske om å arrangere EM i Norden. Ifølge Danmarks fotballforbund (DBU) skal det ha vært et positivt møte.

– Alle involverte parter returnerer med full støtte til ideene i prosjektet. Nå skal det formaliseres, og vi har avtalt å møtes i Mexico By under FIFA-kongressen om seks uker. Da skal vi etablere en formell prosjektgruppe som kan se mer konkret på planene, sier DBU-president Jesper Møller til danske DR.

Prosjektgruppen skal belyse hvilke sluttspill det skal søkes om. Møller mener det er klokt å holde flere muligheter åpne.

– Vi holder begge årene, 2024 og 2028, i spill fordi det inngår i et samlet puslespill med andre turneringer og politiske avgjørelser, sier Møller.

Nyhetsbyrået Reuters skriver at kampene vil bli spilt i Norge, Sverige, Danmark og Finland, men at det også vil bli EM-relaterte arrangementer på Færøyene og Island. Byrået hevder også at detaljene skal gjennomgås i et møte på Grønland i august. (©NTB)