Mini om dømmingen i Drammen:  – Det blir feil på feil

Mini Jakobsen er ikke enig i at Haris Hajradinovic fortjente rødt kort for å ha dyttet til sin egen medspiller.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Strømsgodset - Haugesund 2-0

Ti minutter før slutt på Marienlyst pådro Haugesund oppstod en svært bisarr situasjon.

Da vertene fikk tildelt en særdeles tvilsom straffe, gikk Haugesunds Haris Hajradinovic og keeper Per-Kristian Bråtveit i klinsj. Det ble skubbet og skreket, og på et tidspunkt var Hajradinovic' hånd oppe i ansiktet på Bråtveit.

Dommer Ken Henry Johnsen valgte å gi rødt kort til bosnieren, noe Mini mente var strengt.

– Jeg blir småforbanna. Først er det en situasjon der det ikke er straffe. Ken Henry Johnsen dømmer feil. Det er et frispark og det er utenfor, men med hans posisjon så kan jeg skjønne at han ser den innenfor. At Bråtveit kommer ut. En 20 år gammel keeper som nettopp har fått dun over leppen og tar tak i egen spiller. Han sier at han mister hodet, men for meg er det helt idiotisk å komme ut der og provosere sin egen spiller, sa Mini på Fotballkveld.

– Blir feil på feil
Og tiraden fortsatte:

Se episoden her

– Så kan en diskutere. Er det rødt kort eller ikke? Slik vi som sitter i studio ser det. Det var ingen her som mente det var rødt kort. Det var heller slik at det var idiotisk av Bråtveit at den hånden kommer opp og dytter ham, det skjer hele tiden i fotball med medspillere og aller helst motspillere. Det der er ikke rødt kort. Per regelboken kan en si at en slag og en dytt er det samme, men der Ken Henry Johnsen du som har vært med så lenge. Når jeg ser at han løper bort mot dommeren, da trodde jeg at assistentdommeren hadde sett at det var utenfor. For meg blir det bare feil på feil, sa TV 2-eksperten.

Freddy: – Usporstslig oppførsel
Freddy dos Santos mener kortet ble gitt på grunn av usportslig oppførsel.

– Vi hadde et møte med dommerne før sesongen. Da sa de at de skulle slå hardere ned på usportslig opptreden. Jeg tror kanskje det er det de har tenkt her. Det er ikke en sportslig opptreden å sette sporten i vanry når man dytter en medspiller i ansiktet. Jeg tror de har bestemt seg for å følge det som vi har satt som mål eller fokusområde. Det er derfor han gir dette røde kortet.