Haugesund-spiller utvist etter klammeri med egen keeper

Måtte avslutte kampen med ni mann da Strømsgodset tok årets første seier.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Strømsgodset - Haugesund 2-0

Strømsgodset fikset årets første Tippeliga-seier da Haugesund ble slått 2-0 på Marienlyst søndag kveld.

Etter massivt sjansesløseri kunne hjemmelaget til slutt juble for seier etter scoringer av «Nana» og Martin Ovenstad.

Nana herjet til tider med vertenes forsvar, men det var ikke ghaneseren som skulle stjele overskriftene.

Ti minutter før slutt pådro Haugesund seg sitt andre røde kort i kampen, og det etter en svært bisarr situasjon.

Da vertene fikk tildelt en særdeles tvilsom straffe, gikk Haugesunds Haris Hajradinovic og keeper Per-Kristian Bråtveit i klinsj. Det ble skubbet og skreket, og på et tidspunkt var Hajradinovic' hånd oppe i ansiktet på Bråtveit.

Det likte kampleder Ken Henry Johnsen dårlig og etter en lengre konsultasjon med sin dommerassistent bestemte han seg for å dra opp det røde kortet.

– Jeg gjorde ingenting galt. Keeperen vår begynte å skrike til meg så jeg skubbet ham bort. Jeg slo ham ikke, jeg bare skubbet ham i fjeset, sa Hajradinovic etter kampslutt.

– Jeg ble veldig overrasket da dommer dro opp det røde kortet. Det var ikke akkurat som at jeg slo til ham, jeg skubbet ham bare, understreket Hajradinovic.

Bråtveit innrømmer at han mistet hodet da han oppsøkte sin lagkamerat som nettopp hadde laget straffen.

– Når vi lager straffe mens vi allerede er én mann mindre så mister jeg litt hodet. Det skal selvfølgelig ikke skje, men det gjorde det, sa Bråtveit.

Se situasjonen i videovinduet øverst!

Straffebom av Tommy Høiland

Bråtveit rettet opp litt av inntrykket da han reddet straffen fra Tommy Høiland, men det hadde strengt tatt liten betydning.

– Det er helt dumt å pådra seg to røde kort. Det første røde kortet er litt uheldig, men det andre er ikke et rødt kort. Jeg har snakket med guttene og de sier han bare skubbet ham, så det burde ikke vært en utvisning, sa Haugesund-trener Mark Dempsey.

Positiv start

Haugesund var positive fra start, men etter hvert tok hjemmelaget over kampen og begynte etter hvert å skape større og større muligheter.

Men verken Bismark «Nana» Adjei-Boateng , Tommy Høyland eller Øyvind Storflor maktet å sette ballen i nettet på sine forsøk.

I kampens 28. minutt skulle den i utgangspunktet vanskelige jobben for Haugesund bli enda tyngre.

Filip Kiss utvist etter 28 minutter!

Slovakiske Filip Kiss, som allerede hadde pådratt seg gult kort åtte minutter tidligere, kastet seg inn i en duell med vertenes Jonathan Parr med knottene først.

Ken Henry Johnsen kunne lite annet gjøre enn å dra opp det andre gule kortet og Kiss kunne kysse resten av kampen farvel.

– Begge de gule kortene er riktig, så man kan ikke kritisere dommer for noe der, konkluderte Drillo fra kommentatorplass.

«Nana» herjet

Med én mann mer på banen fortsatte Godset kjøret mot Haugesund-målet, og fem minutter senere var stillingen 1-0.

Martin Ovenstad lempet ballen inn i feltet, og etter litt rot falt ballen ned til «Nana» som fikk en enkel jobb med å sette ballen i nettet.

– Det var en enkel scoring. Jeg har trent mye på å sette ballen i mål, så da ble det enkelt, sa en fornøyd målscorer i pausen.

Haugesund og Mark Dempsey forsøkte å gjøre noen justeringer etter hvilen.

Midtbanespiller Derrick Mensah ble erstattet av Kwame Karikari som tok plass på topp. Samtidig endret Dempsey litt i forsvarskonstellasjonen da David Myrestram kom inn for Nemanja Tubic.

Sjansesløseri

Med byttene virket Haugesund friskere, men med en spiller mindre er det vanskelig å møte Godset på Marienlyst.

Ovenstad dobler med en kjempescoring!

Godsets angrepsarsenal spilte seg til en rekke gode muligheter, men det er tydelig at det kanskje ikke har blitt trent så mye på avslutninger som «Nana» forsøkte å overbevise Davy Wathne om i pausen.

I kampens 68. minutt bestemte «Nana» seg for å forsøke seg som servitør for mannen som serverte innlegget før 1-0.

Ghaneseren fikk tid i boksen og la pent til rette for Ovenstad som kom stormende fra dypet. Fra 16-meterstreken banket midtbanemannen til og Per Kristian Bråtveit i Haugesund-målet var sjanseløs.

2-0 seieren var Strømsgodsets første seier i Tippeligaen i år, mens Haugesund gikk på sitt første tap.

– Det er en stund siden sist vi holdt nullen. Det var godt med en seier og jeg er veldig fornøyd, konkluderte Bjørn Petter Ingebretsen.