NYE MULIGHETER: Alexander Kristoff drømmer om en ny topplassering neste helg. (AP Photo/Michel Spingler)
NYE MULIGHETER: Alexander Kristoff drømmer om en ny topplassering neste helg. (AP Photo/Michel Spingler) Foto: Michel Spingler

Kristoff vil prikke inn toppformen til neste helg

Nå går det slag i slag for sykkelstjernen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alexander Kristoff hadde ikke gode nok bein til å henge med da Peter Sagan, Sep Vanmarcke og Fabian Cancellara tråkket til mot slutten av Flandern rundt søndag.

Katusha-rytteren ga aldri opp, og ble belønnet med en sterk 4. plass i sesongens andre monument.

Det tredje kommer allerede neste søndag. Da venter Paris-Roubaix, også kalt «Helvetet i nord». Kristoff ble nummer 10 i fjor, og håper å gjøre det bedre i år.

– Jeg føler meg bedre dag for dag. Det kan være formen kommer sent, og at jeg er i toppslag neste helg. Jeg håper i hvert fall på det, sier Kristoff, som skal sykle Scheldeprijs onsdag før han vender blikket mot Paris-Roubaix.

Der skal rytterne gjennom 25 brosteinspartier. Heldigvis for Kristoff er det ikke like mange brosteinsbakker som i Flandern rundt.

– Profilen i Paris-Roubaix passer meg bedre enn Flandern rundt. Hadde de droppet brosteinspartiene hadde det passet veldig fint, humrer han.

Kristoffs lagkamerater i Katusha har tidvis imponert i vårklassikerne. Stavanger-karen mener det gjør ham bedre rustet til å ta en topplassering neste søndag.

– Jeg er veldig fornøyd med laget, og jeg kommer sikkert til å få god hjelp i neste uke. Det kan spille en rolle. Det er vanskelig å kjøre fra i front i Paris-Roubaix. Det bør passe meg bra, selv om jeg ikke har kjørt bra der tidligere, sier han.

Sportsdirektør Torsten Schmidt tror Kristoff er kapabel til å kjempe helt i toppen.

– Tidligere har han ikke vært i like bra slag i Paris-Roubaix som i Flandern rundt, men i neste uke tror jeg det blir motsatt. Vi skal være i finalen og kjører for å vinne. Alex er klar for det, sier Schmidt.