Rashford-hælspark og Martial-scoring da United feiret 1000 mål på Old Trafford

Men Louis van Gaal mente hans lag stjal seieren fra Everton.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United - Everton 1-0

Tre ungdommer, et lekent hælspark og en enkel avslutning var akkurat nok for Manchester United da Everton ble slått 1-0 på Old Trafford søndag kveld.

Se høydepunkter fra kampen i videovinduet øverst!

– Vi ønsket å vinne, men vi ønsket å vinne på vår egen måte, sa Juan Mata etter kampslutt.

– Både Arsenal og Manchester City vant i helgen, så vi var nødt til å gjøre det samme i dag om vi ønsker å henge med, fortsatte han.

Manchester Uniteds manager var ikke like positiv som sin elev.

– Jeg mener vi stjal seieren fra Everton i dag. Vi spilte ikke bra og det så ut som spillerne hadde tunge bein etter landslagsoppdragene, sa en svært ærlig van Gaal etter kampslutt.

Se intervjuet med van Gaal her:

– Det er en fantastisk seier, og scoringen er flott, men vi var det heldige laget i dag, fortsatte han.

Sir Bobby Charlton Stand

Før kampen ble Manchester United-legende sir Bobby Charlton æret med å få en tribune oppkalt etter seg.

Sørenden av Old Trafford heter nå Sir Bobby Charlton Stand, til ære for mannen med flest scoringer for Manchester United gjennom tidene.

– Jeg sa til laget at vi måtte vinne for sir Bobby i dag. Det var helt fantastisk. Han var i strålende humør da han kom inn i garderoben etter kampen, sa van Gaal.

Men selv om oppladningen til kampen ble brukt til å hedre en mann som levde av å bøtte inn mål, ble den første omgangen en seig seig affære med to lag som tilsynelatende var mer opptatt av ikke å slippe inn, enn å lage mål.

– Kampen mangler lag som er nødt å score mål. Manchester United burde gjøre mer. De kjemper om en topp fire-plassering, men er alt for passive og forsiktige, oppsummerte Phil Thompson i TV 2s studio i pausen.

– Jeg tror begge managerene har vært opptatt av å ha balanse i inngangen til kampen nå. Begge tenker nok at om man blir liggende under her, så har man en svært vanskelig oppgave foran seg, supplerte TV 2s fotballekspert Petter Myhre.

Martial farlig frempå

Vertenes enste offensive lyspunkt var Anthony Martial som virket pigg og forsøkte flere ganger på fikse og frekke varianter.

Ikke overraskende kom omgangens største mulighet også ved franskmannen.

20-åringen dro seg fri i Evertons felt og fikk til en brukbar avslutning med høyrefoten. Men Leighton Baines fikk så vidt kroppen på ballen som endret akkurat nok retning til å forsvinne like utenfor Joel Robles lengste stolpe.

Etter pause var det gjestene som skulle forsøke seg først.

I det 50. minutt fikk Romelu Lukaku tid til å ta imot et innlegg fra Baines like utenfor Uniteds femmeter.

Med Daley Blind i ryggen fikk kraftspissen vendt opp og avsluttet, men en god blokkering av nederlenderen hindret Lukaku i å notere seg for sin 19. scoring denne sesongen.

United i 1000

Under fem minutter senere var det Martials tur i andre enden av banen.

Fenomenet Marcus Rashford vartet opp med et lekent hælspark som sendte innbytter Timothy Fosu-Mensah fri i feltet. 18-åringen sendte avgårde et lavt innlegg på tvers av boksen hvor Martial ventet helt umarkert.

Franskmannen klarte ikke å styre ballen unna Robles, men avslutningen var likevel såpass god at Evertons sisteskanse ikke klarte å hindre ballen fra å seile i nettet som Manchester Uniteds 1000. scoring på Old Trafford i Premier League. Noe sir Bobby Charlton på tribunen så ut til å sette svært stor pris på.

Eventyrlige sjanser

Med 0-1 under hadde Everton ingenting å tape og kastet seg i angrep. Både Lukaku, Barkley og Jagielka hadde muligheter til å utligne.

Sistnevnte hadde ikke bare én, men to gigantsjanser. Jagielka gjorde nesten alt rett både med hode og med beina, men ble først stoppet av tverrliggeren, deretter av en feberredning av David de Gea.

– Jeg mener han bør score på begge mulighetene sine. Det er alt for store sjanser til ikke å sette i hvert fall en av dem i mål, sa Thompson etter kampslutt.

Everton-manager Roberto Martínez var klar på at når man ikke setter slike sjanser er det vanskelig å få med seg et resultat fra Old Trafford.

– Det er skikkelig skuffende for vi sitter igjen med følelsen av nesten å ha lyktes. Vi stoppet United lenge og holdt dem unna den standarden de ønsker å holde på hjemmebane, sa Martínez.

– Vi har flere gode muligheter til å score mål uten å gjøre det, så alt i alt må vi heve oss. Du ser at forskjellen på lagene er svært liten, og når vi ender opp med å tape kampen er det naturligvis skuffende, sa han.

Ett poeng bak fjerdeplassen

Med seieren kryper Louis van Gaals mannskap kryper forbi West Ham på tabellen og har nå bare ett poeng opp til byrival City på den viktige fjerdeplassen som sikrer Mesterligaspill neste sesong.

– Hadde vi tapt i dag hadde seieren mot City vært verdiløs. Nå har vi tre kamper borte og tre kamper hjemme igjen. Vi har historisk sett gode resultater mot Tottenham, så jeg håper vi skal fortsette med det når vi møter dem neste helg, sa van Gaal.

Også United-forsvarer Chris Smalling så frem til storoppgjøret mot laget som jakter ligatittelen.

– Vi må vinne kampene våre selv og kan ikke stole på at andre lag skal snuble eller gjøre jobben for oss. Nå har vi heng og vi kjører på igjen neste helg, konstanterte Chris Smalling.