Foto:Scanpix/ Montasje
Foto:Scanpix/ Montasje

Britisk lege hevder han hjalp Premier League-spillere med å dope seg

Engelsk avis varsler en større dopingavsløring søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er britiske The Sunday Times som lørdag kveld viser frem søndagens forside der hovedoppslaget handler om en stor dopingavsløring i Storbritannia.

Avisen har snakket med en lege som hevder han har hjulpet 150 idrettsstjerner med å dope seg.

Blant legens klienter finner man ifølge avisen «Premier League-spillere, en engelsk cricketspiller, en britisk Tour de France-syklist, en boksestjerne og tennisspillere. » Ifølge The Sun skal det være fotballspillere fra Arsenal, Chelsea og Leicester som har vært involvert.

Kulturministeren vil etterforske britisk antidoping
Dr Mark Bonar hevder videre de betalte ham flere tusen pund for prestasjonsfremmende stoffer som for eksempel EPO, stereoider og veksthormoner.

The Times understreker i artikkelen at de ikke har konkrete bevis som kan støtte opp under legens påstander. De har kun legens ord å gå etter.

Den britiske kulturministeren John Whittingdale uttaler ifølge Sky News at han er sjokkert og veldig bekymret over avsløringene og varsler videre undersøkelser av UKAD, som er det engelske anti-dopingbyrået. UKAD skal ifølge Sky ha fått beviser for påstandene for to år siden.

– Sportsfans har rett på å være sikre på at sporten de følger med på er ekte og rettferdig med alle utøverne som konkurrerer med samme utgangspunkt. Jeg er takknemlig for den utmerkede undersøkende journalistikken til Sunday Times som har brakt frem disse opplysningene, sier han.

Tysk dopingjournalist snakket om avsløringene
Den tyske ARD-journalisten Hajo Seppelt varslet avsløringene på Twitter lørdag ettermiddag. Seppelt var en journalistene bak dokumentaren fra 2014 som hevdet at russiske myndigheter over tid har gjennomsponset sysematisk doping i egen idrett.

Han avslørte også at russiske utøvere skaffet seg bedre utholdenhet ved å inhalere edelgassen xenon.