Mike Jensen-rakett da Rosenborg vant mot VIF

Yann-Erik de Lanlay  og Mike Jensen senket Vålerenga.

Vålerenga - Rosenborg 0-2
To sene scoringer fra de Lanlay og Jensen sørget for at Rosenborg tok meg seg tre poeng fra Ullevaal.

Se sammendrag i videovinduet øverst i saken!

Dermed gikk det fra vondt til verre for Kjetil Rekdal og Vålerenga, som til tross for at de hang godt med, står med null scoringer og null poeng etter tre kamper.

– 0 poeng og 0 mål er vel ikke akkurat noe å hoppe i taket for. Men prestasjonene våre var gode i en periode. Vi tar mulighetene vi får og kjører på og forsøker å ta ledelsen. Dessverre kommer kvalitetsforskjellen til syne litt ut i andre omgang. Sånn er det. Det er surt for oss at vi ikke holder stand, sier Kjetil Rekdal til TV 2 etter kampen.

– Innsatsen i forhold til Sogndal-kampen er helt annerledes. Rosenborg er favoritten og du må spille feilfritt og ha marginene med deg om du skal slå dem. Dessverre holdt det ikke helt inn for oss, sier VIF-treneren.

– Vi blir bedre og bedre
Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen innrømmet at seieren satt langt inne

– De klarer å tette igjen en god stund. Vi gjennomfører egentlig ganske bra. VIF var gode de første 15 i andreomgangen, men de ble slitne. Vi var tålmodige og jobbet på, sier han til TV 2 etter kampen.

RBK har nå seks poeng på tre kamper.

– Nå er vi ett poeng etter fjorårssesongen. Vi er egentlig fornøyd med prestasjonene, men vi har ikke vært like giftige. Vi er ikke helt der enda, men vi blir bedre og bedre. Og det er dårlig nytt for de andre, advarer han.

Målløst til pause
Hjemmelaget tråkket til i åpningsminuttene og fikk en sjanse allerede etter to minutter. Avslutningen til Herman Stengel gikk rett på RBK-keeper André Hansen.

Etter hvert kom Rosenborg mer med i kampen. Etter 15 minutters spill kom Christian Gytkjær på et perfekt løp bak forsvaret til VIF, dansken la inn til Yann-Erik de Lanlay, som ikke klarte å stokke beina tidsnok og bredsidet ballen til side for mål.

Utover i omgangen var det Rosenborg som tok mer og mer over og var nærmest scoring, men ingen av lagene klarte å få hull på byllen de første 45 minuttene.

– Jeg synes vi har ganske god kontroll. Vi må være litt mer nøyaktige i avslutningene, sa Pål André Helland til TV 2 i pausen. Trønderen sesongdebuterte for gjestene etter å ha mistet sesongåpningen på grunn av skade.

– Fortsetter vi sånn blir det stort trøkk mot oss. Det er mye vilje, men lite kvalitet. Vi må flytte etter med laget, sa VIF-kaptein Christian Grindheim i pausen.

Solid VIF-trøkk
Vålerenga åpnet best også etter pause og klarte etter hvert å legge et solid press på trønderne, som slet med å spille seg frem til de store sjansene.

Etter 64 minutter fikk RBK imidlertid en stor mulighet til å ta ledelsen. Helland forsøkte seg på et skudd som keeper Aslak Falch reddet mesterlig. Returen endte hos Fredrik Midtsjø, som skjøt rett i et VIF-bein. Sjansen førte til at Rosenborg fikk jobbet seg inn igjen i kampen og etter 82 minutter fikk Jonas Svensson lagt inn foran mål. Der kom Yann-Erik de Lanlay på løp fra motsatt kant og hamret ballen i mål.

Bare fire minutter senere scoret Rosenborg igjen. Kaptein Mike Jensen dro til med en rakett fra 25 meter. Dermed var kampen kjørt for hjemmelaget.