DÅRLIG VALG: Det ble en nedtur for Kristian Ruth. Foto: LEHTIKUVA / Jussi Nukari
DÅRLIG VALG: Det ble en nedtur for Kristian Ruth. Foto: LEHTIKUVA / Jussi Nukari Foto: Nukari, Jussi

– Jeg gjorde noen dårlige valg

Nedtur for Kristian Ruth på Mallorca.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Finaleseilasen i Trofeo Princesa Sofia-regattaen i Palma på Mallorca ble ikke slik Kristian Ruth hadde håpet.

Før dagens siste seilas hadde han muligheten til å komme blant topp tre, men til tross for en god start endte han på åttendeplass, og ble dermed nummer sju sammenlagt.

Likevel et godkjent resultat i den tradisjonsrike regattaen der det meste av verdenseliten var på plass.

– Jeg lå an til å kunne bli blant de tre beste etter runding av de to første merkene, men så gjorde jeg noen dårligere avgjørelser som ble fulgt opp av noen enda dårligere. Jeg viser likevel at jeg har noe å fare med i dette selskapet, mener Asker-seileren som har OL-medalje i Rio som mål.

Tvillingene imponerte

Tvillingene Ragna og Maia Agerup fra Oslo var den andre norske båten som deltok i dagens finaleseilaser på Mallorca. I den fartsfylte klassen 49er FX hadde de en liten mulighet til å bli blant de fem beste, men hadde en middels dag og endte som nummer sju av ti båter sammenlagt.

I denne båtklassen er nivået høyt, og Agerup-søstrene beviste med sin sjuendeplass at alt er mulig hvis de skulle komme til OL.

– Vi er bare 20 år gamle, og vi har tatt store steg det siste året, sier de to nærmest i kor.

– Nå skal vi gjøre jobben i EM i Barcelona seinere i måneden, og sikre OL-plassen.

Men de kan få konkurranse der. Tønsberg-duoen Helene Næss og Marie Rønningen ble nummer 15 på Mallorca, men det er resultatene i Barcelona-VM som vil være mest avgjørende for hvilken av disse båtene som får billett til Rio.

– Det blir en hard kamp, men norsk seiling er i framgang, og at vi har flere båter som pusher hverandre er bare positivt, sier generalsekretær i Norges Seilforbund, Espen Guttormsen.