VANT IGJEN: Therese Johaug vant lørdagens 30 km i ski-NM på Beitostølen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
VANT IGJEN: Therese Johaug vant lørdagens 30 km i ski-NM på Beitostølen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: Bendiksby, Terje

Ustoppelige Johaug knuste konkurrentene igjen

Sikret NM-gullet på 30-kilometeren foran Heidi Weng.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Therese Johaug fortsetter sin vanvittige dominans i langrennssporet med seier på kvinnenes 30 kilometer i NM på Beitostølen.

Med tiden 1:18.46,6 knuste hun konkurrentene og gikk over mål som om hun var på en helt vanlig lørdagstur.

– Det var en fin tur. Det var litt vanskelige forhold etter at herrene hadde gått opp løypa litt og det begynte å bli litt isete, så det var vanskelig å finne en god flyt.

– Men jeg følte at jeg klarte å roe meg ned etter hver og holde en jevn fart så jeg er veldig godt fornøyd med det, oppsummerte Johaug overfor TV 2 etter seieren.

Heidi Weng var den eneste som hadde mulighet til å gi Johaug kamp om gullet og lå tidlig i løpet bare sekunder bak Dalsbygda-jenta. Men så begynte Weng jevnt og trutt å tape tid ettersom passeringene til mål ble færre, og det ble tidlig klart hvor gullet ville ende.

– Jeg må innrømme at jeg var sugen på en seier i dag, og at jeg var den største favoritten var det ingen tvil om. Så det var veldig gøy å få til et godt løp i dag, sa Johaug.

Gullet var Johaugs åttende individuelle i NM-sammenheng, og det er fremdeles en stykke opp til Marit Bjørgens 17.

– Det skal litt til å hente inn Marit med 17 NM-gull, men jeg tar vare på de opplevelsene her og nå i skisporet. Om jeg har 8, 10, 17 eller 20 NM-gull spiller ikke så mye rolle, sa Johaug.

– Det var synd hun ikke kunne være med her. Jeg hadde gledet meg til å konkurrere mot henne, sa Johaug.

27-åringen fra Dalsbygda vant også 5-kilometeren på Beitostølen fredag.