SUVEREN: Martin Johnsrud Sundby vant lørdagens 50 km i NM på Beitostølen.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SUVEREN: Martin Johnsrud Sundby vant lørdagens 50 km i NM på Beitostølen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: Bendiksby, Terje

Sundby tangerte Dæhlie og ble norgesmester for tolvte gang

Nå kan han glede seg til å bli pappa for andre gang.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Martin Johnsrud Sundby (31) tangerte Bjørn Dæhlie med sitt NM-gull nummer 12 etter seier på 50-kilometeren på Beitostølen lørdag.

Sundby kjempet lenge med Sjur Røthe om seieren, men mot tampen viste Sundby hvorfor han har vært sesongens desidert beste skiløper.

Sundby vant til tross for et skikkelig fall på fjerderunden.

– Brillene forsvant i en skikkelig faceplant på fjerderunden her. Jeg fikk meg et brutalt møte med underlaget og i tillegg brakk jeg skiene. Jeg var litt skeptisk til at det skulle gå veien da, smilte Johnsrud Sundby.

Likevel reddet han seg inn igjen og gikk i mål 1 minutt og 27 sekunder foran Røthe. Det var så langt Sundbys fjerde femmilsgull i karrieren.

– Det var hardt og brutalt i dag, og man får ikke noe gratis her, konstaterte den nybakte norgesmesteren.

I tillegg til NM-tittelen kan Johnsrud Sundby glede seg over nyheter på hjemmebane. I april blir han nemlig pappa for andre gang, og 31-åringen forteller at han brukte den forestående fødselen som motivasjon under lørdagens renn.

– Jeg tror ikke oss mannfolk skal skryte på oss at det er en påkjenning å føde. Vi er bare med. Men jeg skal innrømme at jeg tenkte litt på det da jeg gikk uti løypa her og syntes synd på meg selv, fortalte Johnsrud Sundby.

– Jeg meg veldig mye til det. Det blir en spennende måned for meg, gliste han.