DEPPER: Draymond Green og Stephen Curry depper etter nattens tap for Boston Celtics. Foto: Kyle Terada-USA TODAY
DEPPER: Draymond Green og Stephen Curry depper etter nattens tap for Boston Celtics. Foto: Kyle Terada-USA TODAY Foto: Kyle Terada

Første hjemmetap på over ett år, men Bulls' «uslåelige rekord» er fortsatt innen rekkevidde

Golden State Warriors har allerede satt flere NBA-rekorder denne sesong, men blir ikke første lag som går gjennom grunnserien ubeseiret på hjemmebane.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter 14 måneder og 54 strake seire på hjemmebane endte det med tap i nattens hjemmekamp mot Boston Celtics for Golden State Warriors.

Det forrige laget som har slått Warriors på egen parkett i Oakland var Chicago Bulls. Det skjedde 27. januar i 2015.

Dermed blir ikke Golden State Warriors det første laget som går ubeseiret på hjemmebane gjennom en hel grunnserie.

Curry fikk muligheten

Det ble en svært spennende kamp mellom Warriors og Celtics'.

Celtics' guarder gjorde en fantastisk jobb på Stephen Curry i første halvdel av kampen og holdt NBAs beste spiller til kun seks poeng.

I tredje periode fant riktignok Curry ut av det og satte fyr på både scoringstavlen og Celtics-forsvaret med 21 poeng. Boston holdt riktignok unna og med seks minutter igjen av kampen ledet bortelaget med 10 poeng.

Så begynte Warriors opphentingen og lå under 106-107 med kun 10 sekunder igjen.

Celtics-guard Isaiah Thomas sendte gjestene tre poeng foran, men Warriors hadde fem sekunder på seg til å sende kampen til ekstraperiode. Og fikk skuddet de ønsket.

Curry fikk etter litt rot plutselig stå nesten helt åpen på toppen av trepoengeren og sendte avgårde skuddet. Spillere og fans forventet nok da en bonusperiode i en herlig kamp.

Curry og Warriors har senket disse skuddene gjennom hele sesongen, men denne gangen ville det seg ikke og ballen spratt ut av kurven.

Dermed endte Warriors rekke av hjemmeseire på 54 etter tap 106-109 mot Celtics.

Kan fortsatt skrive NBA-historie

Tapet er likevel ingen katastrofe for Warriors. Laget topper grunnserien og kommer til å gå inn i sluttspilet som NBAs beste lag.

Selv om ikke Warriors blir det første laget i NBA-historien til å gå gjennom grunnserien ubeseiret, har de en enda mer prestisjefull rekord å spille for. Nemlig den beste grunnserie-sesongen noensinne.

I NBA spilles det 82 kamper i før sluttspillet starter. Den beste sesongen noensinne var Chicago Bulls, anført av Michael Jordan, 72 seire og 10 tap i 1996.

Vinner Warriors fem av sine siste seks kamper ender de sesongen på 73-9. En rekord mange trodde var uslåelig lever med andre ord farlig.

Spurs fortsatt ubeseiret hjemme

Noen enkel oppgave blir det ikke for dette fantastiske Warriors-laget. Riktignok er fire av de siste seks kampene på hjemmebane.

Men de må også spille mot San Antonio Spurs på bortebane. Spurs er NBAs nest beste lag denne sesongen og står selv med imponerende 62 seire og kun 12 tap.

Og enda viktigere, Spurs kan fortsatt sette nettopp den rekorden som røk for Warriors i natt ettersom de fortsatt er ubeseiret på hjemmebane. Lagene møtes i San Antonio i sesongens neste siste kamp.

Kjemper om hjemmebanefordel

Seieren var også viktig for Celtics sin del.

Boston-laget har igjen imponert denne sesongen under trener Brad Stevens og kjemper om tredje seed i avdeling øst. Etter seieren ligger Celtics på sjetteplass, med ett tap mer enn Miami Heat som i dag er innehaver av tredjeplassen.

Om sluttspillet startet i dag ville nettopp Heat blitt Celtics motstander i sluttspillet og hjemmebanefordelen ligger da i Florida.