HERJER: Angel di Maria herjer for tiden i Paris Saint-Germain etter at han forlot Manchester United foran denne sesongen. Reuters / John Sibley
HERJER: Angel di Maria herjer for tiden i Paris Saint-Germain etter at han forlot Manchester United foran denne sesongen. Reuters / John Sibley Foto: John Sibley

United-flopp i strupen på van Gaal: – Ikke min skyld at jeg ikke lyktes i klubben

– Noen spillere evner ikke å ta selvkritikk, svarer nederlenderen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United-Everton søndag kl. 17 på TV 2 Sport Premium

Etter å ha vunnet nesten alt som vinnes kan med Real Madrid, kom Ángel di Maria til Old Trafford som mannen som skulle ta Louis van Gaals elever tilbake til toppen av Premier League.

Men etter en lovende start på United-karrieren, stoppet det brått opp for den dribleglade vingen, og mange har lagt skylden på van Gaal for at rekordsigneringen floppet i klubben.

28-åringen går nå også langt i å antyde at det er den nederlandske managerens skyld at epoken i England ble en grå affære.

– Ikke min skyld

– Jeg tror ikke det var min egen skyld at det gikk som det gikk. Jeg gjorde så godt jeg kunne hver gang jeg spilte, men det gikk ikke slik jeg skulle ønske at det gjorde, forteller argentineren i et åpent intervju med BBC.

– Etter at jeg forsvant fortsatte Manchester United å prestere på samme måte, og nå er klubben ute av både europacuper og tittelkampen, fortsetter han.

Argentineren tok turen videre til Paris Saint-Germain hvor han var sterkt delaktig i å sikre klubbens fjerde strake ligamesterskap.

– Jeg bestemte meg for å forlate Manchester, ikke bare for å finne lykken igjen, men for å vinne troféer, sier han.

Fortsetter stikkene mot van Gaal

Di Maria fortsetter tiraden mot van Gaal ved å trekke frem sin nåværende manager som en årsak til den siste tidens suksess.

– Jeg kan bare takke Lauret Blanc for hvordan det har gått. Han har vært helt klar fra starten på hvilken rolle jeg skal ha i laget, og jeg har fått fullstendig frihet i spillet mitt, fortsetter han.

– Jeg er veldig lykkelig her. Noe som ikke kan sies om oppholdet mitt i Manchester United, sier han.

– Evner ikke å ta selvkritikk

Louis van Gaal har på sin side en ganske annen oppfatning av situasjonen.

– Jeg har aldri opplevd at spillere selv har sett på egne prestasjoner og tatt selvkritikk for egne feil. Det er alltid managerens skyld når ting går galt, repliserte en tydelig sarkastisk van Gaal ifølge Daily Mail.

– Han føyer seg inn i rekken av spillere som ikke evner å være selvkritiske. Det er dessverre slik livet mitt som manager er, og alltid har vært, fortsatte en oppgitt van Gaal.

Ángel di Maria har også til tider herjet i Mesterligaen, og har vært en viktig bidragsyter til at klubben nå står foran et dobbelt kvartfinalemøte med Manchester Uniteds byrival City.

Det første oppgjøret spilles i Paris 6. april, før det blir et gjensyn med den britiske balløya for di Maria seks dager senere.