Breddeklubben føler seg misforstått etter ankeavslaget

Les pressemeldingen fra Rørvik IL her.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det har vært en hektisk fredag for breddeklubben Rørvik IL etter at det ble kjent at de anket en omberamming av tredjedivisjonskampen mot Malvik.

Grunnen til at kampen ble utsatt var at en av Malvik-spillerne døde natten før kampen.

Etter at ankesaken ble kjent, ønsket ikke Rørvik å uttale seg før de hadde fått lest gjennom protokollen fra Håndballforbundets appellkomité. Fredag kveld slapp de en pressemelding for å forklare årsaken til at leverte inn en klage på utsettelsen.

«PRESSEMELDING FRA RØRVIK IDRETTSLAG

Da vi fikk høre om dødsfallet godtok vi med en gang avlysningen og utrykte vår medfølelse. I slike stunder er respekten til avdøde, familie og klubb mye viktigere enn en håndballkamp. Vi vil påpeke at vi aldri har klaget på avlysningen. Det har vært en god dialog mellom klubbene for å finne en ny kampdato, uten at vi lyktes i å finne et tidspunkt som var praktisk gjennomførbart for begge klubber. Region Midt-Norge fastsatte ny dato for kamp, noe som medførte at RIL måtte spille tre kamper i løpet av samme helg, to av disse på samme dag. Regionen påpekte samtidig bøteleggelse av Rørvik Idrettslag dersom klubben ikke stilte til kamp. Vi tok regionens avgjørelse til etterretning, og kampen ble gjennomført i henhold til kravet fra Region Midt-Norge.

Vår anke til NHFs appellutvalg gjelder regionens tolkning av NHF sitt regelverk og håndhevelsen av dette. Vi beklager at vår anke har blitt tolket dithen at vi er uenige i årsaken til avlysningen. Det var – og er – vi selvsagt ikke.

Rørvik Idrettslag har prinsippet om fair play som vårt aller viktigste prinsipp, enten det er snakk om aktiviteter for barna i klubben eller når vi sender seniorene våre ut på kamp. Det samme gjelder for vår dialog med idrettens overordnede organer. RIL har benyttet seg av ankemulighetene gitt av Norges Håndballforbund. Rørvik Idrettslag har fortsatt ikke mottatt svaret fra appellutvalget i denne saken, og ble først gjort kjent med avgjørelsen via dagens omtale i media.

Som breddeidrettslag ønsker vi å fremme inkludering, engasjement og idrettsglede for alle. Vi kjenner oss ikke igjen i framstillingen som denne saken har fått, og håper at vår redegjørelse for sakens faktiske grunnlag er oppklarende.

På vegne av Rørvik Idrettslag

Frank Arild Hasfjord, leder i håndballstyret i Rørvik Idrettslag ».