ELITEN: Fabian Cancellara, Michal Kwiatkowski, Greg van Avermaet og Peter Sagan rangeres alle et lite hakk over Alexander Kristoff.
ELITEN: Fabian Cancellara, Michal Kwiatkowski, Greg van Avermaet og Peter Sagan rangeres alle et lite hakk over Alexander Kristoff.

Dette er de største Flandern-favorittene

TV 2-ekspert Mads Kaggestad mener over tjue ryttere har vinnermuligheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Flandern rundt på TV 2 og tv2sumo.no og følg rittet i vårt livesenter søndag kl. 12.00

Flandern rundt er et av de store høydepunktene i sykkelsesongen. Alexander Kristoffs spektakulære triumf i 2015 gjør at forventningene til nordmannen er skyhøye før start.

Vi har bedt TV 2s sykkelekspert Mads Kaggetstad se nærmere på de største favorittene i sesongen andre monument.

Kaggestad mener både Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen kan vinne på en god dag, men han mener det er fire ryttere som skiller seg ut. Ingen av dem er norske.

Her er Kaggestads vurdering:

TEMPOMASKIN: Fabian Cancellara.  /AFP PHOTO/BELGA/Kurt Desplenter/
TEMPOMASKIN: Fabian Cancellara. /AFP PHOTO/BELGA/Kurt Desplenter/ Foto: Kurt Desplenter

5 stjerner: Fabian Cancellara, Greg Van Avermaet, Peter Sagan, Michal Kwiatkowski

– Cancellara har vunnet tre ganger og har i år vist at han ikke er en falmende stjerne. Jeg synes at han har vært sterk og viser at han fremdeles er veldig sulten. Hvis han først får en luke blir han vanskelig å slå. Sagan vant Gent-Wevelgem og er i veldig bra form. Han kan både gjøre solostunt og vinne spurt. Først og fremst er han veldig vanskelig å kjøre fra.

HJEMMEHÅP: Greg Van Avermaet. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)
HJEMMEHÅP: Greg Van Avermaet. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert) Foto: Geert Vanden Wijngaert

Kwiatkowski viste seg frem i E3-Harelbeke. Man vet aldri hvor man har ham, og i tillegg har han en giftig spurt. Den tidligere verdensmesteren kjører bra i all slags terreng og virker å være i kjempeform. Han minner meg litt om Gianni Bugno på den måten at han både kan vinne etapperitt og klassikere.

Van Avermaet er en av rytterne i feltet som tåler mest belastning. Når han går til i tunge avslutninger har resten grunn til å grue seg. Han kommer til å angripe. Utfordringen hans er at han bruker mye mer krefter enn alle andre. På papiret har han et sterkt lag, men likevel evner de ikke å kjøre på en måte som gjør at han har kontroll. Fysisk er han kanskje den sterkeste av alle.

4 stjerner: Alexander Kristoff, Jürgen Roelandts, Arnaud Demare, Sep Vanmarcke

– Kristoff taler for seg selv. Han vant i fjor og er i god form, selv om det virker som han mangler det siste lille som han hadde i fjor. Det som gjør meg litt tryggere er at lagets hans er bedre enn vi fryktet for bare kort tid siden. I Gent-Wevelgem så vi at de har et veldig bra lag. Jeg håper Kristoff har folk igjen i finalen. Det kan samle seg mot slutten.

3 stjerner: Zdenek Stybar, Tiesj Benoot, Jasper Stuyven, Matteo Trentin

– Etixx er på papiret det sterkeste laget, men de mangler det siste lille. De har ikke en Tom Boonen i form slik de hadde før. Alle snakker om Stybar og Trentin, men jeg er usikker på om de har det som skal til for å være med når de beste rytterne angriper. Etixx har en tendens til å havne bakpå, og da rakner det for hele laget. Kanskje klarer de å justere det inn mot Flandern.

FJORÅRETS TOER: Niki Terpstra. AFP PHOTO/BELGA /DIRK WAEM
FJORÅRETS TOER: Niki Terpstra. AFP PHOTO/BELGA /DIRK WAEM Foto: Dirk Waem

2 stjerner: Ian Stannard, Edvald Boasson Hagen, Niki Terpstra, Tom Boonen

– Terpstra ble nummer to i fjor, men han havner litt i suppen med resten av Etixx-gjengen. Boasson Hagens beste plassering i Flandern rundt er 17. plass, men han virker veldig solid. Han har vokst som rytter i det siste, og det er lett å se at han trives. Han var flink å posisjonere seg i Milano-Sanremo og hadde krefter igjen mot slutten. Han er en outsider til å vinne Flandern.

RINGREV: Sylvain Chavanel.  /AFP PHOTO/KENZO TRIBOUILLARD
RINGREV: Sylvain Chavanel. /AFP PHOTO/KENZO TRIBOUILLARD Foto: Kenzo Tribouillard

1 stjerne: Lieuwe Westra, Sylvain Chavanel, André Greipel, Lars Boom, Luke Rowe, Dries Devenyns

– Det ville vært en stor overraskelse om Chavanel skulle vinne, men han har blitt nummer to i Flandern rundt tidligere. Han har virket litt dau i noen år, men nå ser det ut til at han har funnet en litt bedre følelse. Da vet man aldri med Chavanel. Han har kapasitet til å gjøre noe mot slutten om han kommer med i et overraskelsesbrudd.