17-åringene Ola og Tessa sikret seg de aller siste finalebillettene i Idol

Ola og Tessa fra seg av lykke etter seieren. Se det første intervjuet med vinnerne her.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Under årets siste semifinale ble det klart at Ola Børde Reistad (17) og Tessa Klokkerud Odden (17) er Idol-deltakerne som får de to siste finaleplassene.

Etter at Ola hadde fått flest stemmer fra TV-seerne, var dommerne helt enige i at det var Tessa som fortjente den siste finalebilletten.

Det satt 17-åringen pris på.

– Det er helt utrolig at de har valgt meg. Man får så motivasjon til å fortsette. Denne følelsen skal jeg nyte, forteller Tessa i det første intervjuet etter seieren.

Ola var ikke noe mindre blid og fornøyd.

– Dette betyr utrolig mye. Dette er drømmen. Tusen takk til alle som har stemt, bedyret han.

Stormet scenen

Søsteren til Tessa stormet scenen etter Idol-sendingen for å gratulere henne.

– Jeg trodde hun skulle stå på kjøkkenet hele livet, men det er jo muligheter, skrek søsteren.

  • Se den eksklusive direktesendingen øverst i artikkelen.

Hyllest fra dommerne

Det var ingen tvil om at dommerne likte det de hørte da Ola og Tessa fremførte hver sine låter under kveldens semifinale.

Flere var enige om at det var kveldens beste etter at Tessa sang «Eye Of The Needle» av Sia.

– Du ser ut som en discoqueen, og synger som en råtass. Tøft låtvalg. Det som skiller seg ut ved deg, er at jeg kan kjenne igjen din stemme overalt. Du har vært stødig hele veien, og du kjører riktig vei, sa Ina.

– Jeg blir oppgitt. 16-17-åringer får meg til å føle meg gammel og ubrukelig. Dette var dagens beste. Jævlig bra jobba, sa Vinni.

– Snakk om vibrato! Dette var klasseforskjell. Game over. Tusen hjertelig takk, sa Gunnar.

– Beste i dag, sa Sandeep.

– Jeg er imponert

Også Ola fikk gode skussmål av dommerne.

– Jeg er fan av deg. Du har en nerve og følelse i stemmen som er nydelig. Dritfett låtvalg, og en nydelig fremførelse, sa Vinni.

– Man merker at dette er en låt som betyr mye for deg, for du synger med en inderlighet som er helt banal med tanke på alderen din. Du har mange impulser i fremførelsen. Jeg er imponert, sa Sandeep.

– Du har noe så sjeldent som alle nyansene i stemmen din. Låtvalget kler deg godt. Jeg synes dette var dagens beste, sa Ina.

Tidligere i semifinalene har vi sett at Ingeborg Fosse (16), Victoria Karlskås Andersen (16), Norah Benatia (19), Torine Michelle Bjåland (16), Julie Stokke (17), Marius Samuelsen (18), Marta Elise Klungsøyr (16) og Sigmund Ledaal (17) har gått videre til finalerundene.