En av disse Idol-dommerne er mangemillionær

...og en av dem går flere hundre tusen i underskudd.

Blant årets dommere i Idol er det to som har tatt opp ulovlige lån i selskapet sitt, en som har gått kraftig underskudd og en som håver inn millioner.

Det er artist og låtskriver Ina Wroldsen som har skutt gullfuglen. Selskapet hennes Stairs Music AS omsatte for hele 6,6 millioner kroner i 2014 og etter mange gode år har selskapet hele 2,6 millioner kroner trygt plassert i banken. Det er spesielt imponerende siden hun tok ut 3 millioner kroner i utbytte i 2013.

Nye millioner på vei

Wroldsen har tjent pengene som låtskriver for artister som Britney Spears, One Direction, Kelly Clarkson, Pussycat Dolls og Shakria.

Idol-dommeren har også tjent millioner den siste tiden etter at hun skrev og sang på hit-låten «How Deep Is Your Love» med DJ`en Calvin Harris. Låta er blitt avspilt 457 millioner ganger på YouTube, toppet hitlistene i mange land og solgt over to millioner eksemplarer.

Bekymringsfritt liv

Ina ble låtskriver for andre stjerner etter syv år som lutfattig artist. Det var en stor overgang.

– Hvordan det er å være blakk og ikke være blakk, ler Ina Wroldsen til God kveld Norge og tilføyer:

– Det er en frihet i det med penger. Du trenger ikke å bekymre deg hele tiden. Jeg brukt alt for mye tid av min karriere på å få endene til og møtes, forteller Ina om den vanskelige tiden som artist hvor hun gikk inn i en dyp depresjon.

Ina mener pengene gjør at hun slipper å bekymre seg for å lage en hit hvert eneste år.

– Jeg er ikke opptatt av å ha mest penger i hele verden. Det er ingen som er blitt lykkelig av å ha mange penger. For meg er det viktig å gjøre ting jeg liker og være sammen med de jeg er glad i.

Ulovlig lån

For Idol-dommer Gunnar Greve var det rødt i 2014. Hans selskap hadde et underskudd på 317 000 kroner og aksjekapitalen er tapt. Greve, som er manager for både Vinni og Sandra Lyng Haugen, fikk også kritikk for at det ble tatt opp ulovlig lån fra selskapet.

– Regnskapene for 2015 er ikke ferdig ennå. Så jeg vet ikke om det blir overskudd eller underskudd. Men omsetningen har økt og øker også nå i 2016, sier manager Gunnar Greve i selskapet Mer AS.

Ikke lønnsomt på stranden

Øyvind «Vinni» Sauvik har også hatt sviktende inntekt i selskapet med det litt spesielle navnet, Shake Your AS. Etter «Hver gang vi møtes»-suksessen skuffet han inn millioner og selskapet omsatte for 8,6 millioner kroner i 2012. Men så flyttet han til Bali og det er ikke like lønnsomt å ligge på stranden. Omsetningen stupte til 2,6 millioner i 2014 og selskapet fikk kritikk for ulovlig lån til aksjonær. Selskapet gikk fattige 128 000 kroner i overskudd.

Øyvind Sauvik ønsker ikke å kommentere saken.