NØKKELROLLE: Dele Alli blir viktig for Tottenham dersom de skal slå Liverpool på Anfield lørdag. FOTO: Scanpix
NØKKELROLLE: Dele Alli blir viktig for Tottenham dersom de skal slå Liverpool på Anfield lørdag. FOTO: Scanpix Foto: David Klein

– Alli er den beste unge midtbanespilleren siden «Gazza»

Sir Alex Ferguson er en stor beundrer av Dele Alli (19).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Liverpool - Tottenham på TV 2 Sport Premium lørdag 18.30!

England-trener Roy Hodgson har fra før av sammenlignet den tidligere Milton Keynes-spilleren med Bryan Robson. I et intervju gjengitt av Telegraph er Manchester Uniteds manager-legende Sir Alex Ferguson full av lovord om 19-åringen.

– Fortjener all rosen

– Han er antakeligvis den beste unge midtbanespilleren jeg har sett på veldig mange år. Jeg mener ingen har vært mer spennende siden Paul Gascoigne, sier Sir Alex Ferguson om unggutten.

TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre støtter utsagnet.

– Jeg er helt enig med det Ferguson sier. Her er det fort gjort å bli historieløs, men Dele Alli fortjener all den rosen han har fått. Tidligere har mange engelske spillere blitt voldsomt og ufortjent mye hauset- og skrytt opp etter kun noen få kamper. Dele Alli er en av få som jeg mener fortjener all rosen han får, sier Myhre.

Allis sjef i Tottenham, Mauricio Pochettino, mener unggutten bør ta Fergusons ord til seg.

– Det er en fantastisk hyllest fra en av fotballhistoriens aller største menn. Jeg kan ikke være annet enn enig med Ferguson, sier Pochettino.

Nøkkelrolle mot Liverpool

Tottenham burde vinne mot Liverpool lørdag kveld dersom de skal holde liv i drømmen om å vinne Premier League. Alli kommer til å få en nøkkelrolle, tror Petter Myhre.

– Han fremstår med en modenhet og jevnhet i spillet sitt som man sjeldent ser hos så unge spillere. Det å gjøre gode valg ligger i ryggmargen hans. Han har vært ekstremt god på sitt beste, men har også et godt bunnivå. Dersom han spiller slik han kan mot Liverpool, øker Tottenhams vinnersjanser naturligvis, sier han.

Eksperten gleder seg voldsomt til kampen og forventer et offensivt fyrverkeri.

– Sturridge mot Kane er nok de to mest spennende engelske spissene, så krydrer vi med Firmino, Coutinho, Eriksen og Alli for å nevne noen. Jeg er overbevist om at det vil bli underholdende med mange sjanser og godt offensivt spill.

– Ikke råd til feilskjær

Liverpool har fremdeles et lite håp om å henge seg med i kampen om 4. plassen som gir Champions League-spill. Tottenham på sin side må vinne dersom de skal kunne utfordre Leicester om tittelen.

– Kun seier er godt nok for Tottenham, men det blir ikke enkelt. Det gjenstår sju cupfinaler for dem nå, og har ikke råd til feilskjær. Dersom det ikke skulle bli tre poeng for Spurs her, er de helt avhengige av at Leicester snubler opptil flere ganger. Ingen ting tyder på at de kommer til å gjøre det, sier TV 2s fotballekspert Petter Myhre.