Top Chef-vinnerens suverene sellerirotsuppe

Wenche tok turen til superkokk Reneè Fagerhøi i Trondheim for å vise hvordan du enkelt kan lage en proff og smakfull suppe.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Reneès sellerisuppe


Slik gjør du:
Legg 2 stk hele selleri med skall i et ildfast fat.

Stek/bak i stekeovn ved 180 grader i 1 1/2 - 2 timer, til sellerien er mør helt igjennom. Bruk en tynn spiss kniv/grillpinne for å sjekke.

Del den bakte sellerien i to, bruk en skje og skuff/skrap ut den møre sellerimassen.

Bruk en blender og kjør sellerimassen sammen med like deler melk og fløte til en glatt suppe.
Begynn med litt melk og fløte, og spe til en fyldig suppe.
Smak til med litt salt, kajennepepper og saft av sitron.

Ved servering, anrett med syltet sellerirot, se egen oppskrift!
Legg over stangselleri høvlet i tynne strimler (lagt i isvann for å få dem ekstra sprø), lett stekte solsikkekjerner, brødkrutonger, potetchips og urteolje.

Urteolje:
Olje kjørt glatt med frisk gressløk, persille eller andre friske urter.

SELLERIROTSUPPE: Lekkert anrettet av Reneè Fagerhøi.  Foto: TV 2
SELLERIROTSUPPE: Lekkert anrettet av Reneè Fagerhøi.  Foto: TV 2
TOP CHEF-VINNEREN: Reneè Fagerhøi imponerer.  Foto: TV 2
TOP CHEF-VINNEREN: Reneè Fagerhøi imponerer.  Foto: TV 2

Syltet selleri:
Kok opp 2 dl eplecidereddik og 2 dl sukker.
Tilsett 4-5 dl selleri i små terninger.
Kok opp og la trekke i 3-4 min.
Avkjøl .