Veronica Maggio (35) er livredd for å skuffe fansen

Prestasjonsangsten vil ikke slippe taket når den svenske popstjernen gir ut sitt femte album.

Den 6. mai kommer Veronica Maggios femte studioalbum «Den första är alltid gratis» for salg, og etter bare to uker har singelen med samme navn blitt avspilt nesten to millioner ganger på Spotify.

Alt 35-åringen tar i blir tilsynelatende til gull. Eller platina.

I 2010 solgte hun til gull i Norge for albumet «Och vinnaren är», og platina for singelen med samme navn. I 2013 gikk samtlige låter fra albumet «Satan i gatan» rett inn på hitlisten i Sverige, men tross i stor suksess er Maggio livredd før hun slipper et album.

– Jeg hadde blitt knust om folk hørte den og tenkte sånn «nah» ... Det ville ikke vært bra. Frykten for å skuffe andre er vel definisjonen på prestasjonsangst, sier hun til TV 2.

– Lettere etter jeg fikk barn

Maggio forteller at alle låtene hennes er basert på hendelser fra hennes eget liv. Hun elsker å bruke metaforer, og folk elsker å analysere tekstene hennes.

– «Den första är alltid gratis» handler om å innse at det fins en pris man må betale for alt man gjør.

Veronica har vært i rampelyset i ti år. Hun er mamma til en gutt på fem år, og har lært seg å sjonglere karriere og privatliv.

– Det har faktisk blitt lettere etter at jeg fikk Bosse, for da fins det noe på den andre siden, sier hun.

Hun står bak hits som «Måndagsbarn», «Jag kommer» og «Sergels torg» for å nevne noen. På konserter roper fansen hver eneste strofe tilbake til henne på scenen. Allikevel klarer hun ikke å ta innover seg suksessen.

– Jeg sparer det kanskje til pensjonen. Da kan jeg sette meg ned med fotoalbum og se tilbake på alt.