Det har vært innbrudd i to biler på Borgestadholmen, natt til torsdag. Innbruddene føyer seg inn i rekken av flere grove bilinnbrudd den siste tiden.     (Foto: TA-TIPSER/PRIVAT)
Det har vært innbrudd i to biler på Borgestadholmen, natt til torsdag. Innbruddene føyer seg inn i rekken av flere grove bilinnbrudd den siste tiden. (Foto: TA-TIPSER/PRIVAT)

Slik så BMWen ut etter at tyvene hadde brutt seg inn

Føyer seg inn i rekken av grove bilinnbrudd.

Det har vært innbrudd i to biler på Borgestadholmen i Skien, natt til torsdag. Innbruddene føyer seg inn i rekken av flere grove bilinnbrudd den siste tiden.

– Det tyder på at det er folk som vet hva de er ute etter, og hva de skal ha, forteller operasjonsleder Terje Pedersen ved Sør-Øst politidistrikt til TA torsdag morgen.

I løpet av natten har to nyere BMW-er hatt uvedkommende på besøk, og det har blitt gjort mye skade på bilene. Tyvene har knust vinduene på førersiden, for så og ta seg til rette. Bilene er ribbet for store interiørdeler.

I forrige uke ble det gjort lignenende innbrudd mot fire Volkswagen biler parkert på Eidanger i Porsgrunn. Her ble fire navigasjonssystemer tatt ut av bilene.

En annen BMW ble det også gjort innbrudd i. Her var imidlertid kun rattet fjernet. Foto: TA-tipser/privat
En annen BMW ble det også gjort innbrudd i. Her var imidlertid kun rattet fjernet. Foto: TA-tipser/privat

Også i Vestfold har flere bileiere vært utsatt for innbrudd den siste tiden. Totalt var det innbrudd i minst 13 biler i Telemark og Vestfold i påskeuka. Navigasjonsenheten var fjernet fra alle bilene.

– Det er stjålet ratt fra begger biler, og på den ene er også hele dashbordet demontert, sier Pedersen og legger til at navigasjonssystemet har blitt fjernet.

Ønsker tips

Politiet er nå på stedet for å sikre seg spor etter innbruddene. Det er foreløpig ikke kjent om flere biler har blitt utsatt for hærverk og innbrudd i løpet av natten.

– Vi gjør undersøkelser og ønsker veldig at folk som kan ha sett noe ringer oss på 02800, forteller Pedersen.

Ikke første gang

TA har nylig omtalt lignende tilfeller hvor tyvene hovedsaklig går etter Volkswagen og Skoda, men BMWer og Mercedes har også blitt utsatt for innbrudd. Det utelukkes derfor ikke at det kan være en sammenheng.

– Om det er en bande eller flere er vanskelig å si, men vi vet om lignende tilfeller andre stedre på Østlandet, bekrefter operasjonslederen overfor TA.

I fjor høst var flere «GPS-bander» på raid rundt om i Norge. På Romerike og i Hedmark etterforsker politiet fortsatt over 200 innbruddstilfeller i biler. En litauisk mann er siktet i saken.

Les flere bilsaker i TAs motormagasin her

GPS-bande slo til igjen – på nøyaktig samme måte