Beitostølen  20160331.
NM-lagsprint på Beitostølen torsdag.
Kjelsås' Eirik Brandsdal (bildet) spurtet ned Røas Martin Johnsrud Sundby til seier på mennenes lagsprint under NM torsdag.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Beitostølen 20160331. NM-lagsprint på Beitostølen torsdag. Kjelsås' Eirik Brandsdal (bildet) spurtet ned Røas Martin Johnsrud Sundby til seier på mennenes lagsprint under NM torsdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: Bendiksby, Terje

Knuste Sundby i spurten: – Dette var på tide!

Kjelsås' Eirik Brandsdal spurtet ned Røas Martin Johnsrud Sundby til seier på mennenes lagsprint under NM torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Beitostølen/Bergen (TV 2 Sporten): Sammen med Brandsdal gikk Øyvind Fjeld Moen for Kjelsås i den klassiske lagsprinten.

Briten Andrew Musgrave gikk sammen med Johnsrud for Røa.

– Endelig satt den!
– Dette var på tide. Jeg vet ikke hvor mange ganger vi har hatt sjansen til å vinne NM-gull, og vi har trynet eller blitt slått med en skotupp. Endelig satt den, sa Brandsal til TV 2 Sporten etter seieren, og la til:

– Dette betyr mye for Kjelsås for vi har tradisjoner med å bygge gode lag. Det er veldig kult å endelig vinne gull i lagsprint. Dette smaker veldig godt. Da jeg fikk det utgangspunktet jeg fikk i slutten her så kunne jeg ikke gjøre annet enn å slå Martin Johnsrud Sundby, konkluderte han.

Øyvind Fjeld Moen frydet seg over seieren.

– Ja, dette var ekstremt deilig. Vi har vært nære mange ganger. At vi vant i dag var skikkelig kult, sa Moen, som fikk låne et par ski av lagkamerat Brandsal før rennet.

– Jeg hadde veldig gode ski, men det er kanskje ikke så rart siden jeg fikk låne dem av Brandsal. Jeg kunne slippe litt på toppen av bakkekulene og gled fint fremover. Jeg trives på Beitostølen, og kan ikke si noe annet fordi jeg har jo hytte rett borti her, sa han.

Northug: – Ledelsen i Strindheim må gå
Lillehammer med Morten Eide Pedersen og Martin Løwstrøm Nyenget tok bronsen.

Strindheim, med brødrene Tomas og Petter Northug, endte på en noe skuffende sjetteplass. Det tok ikke storebror Petter særlig tungt.

– Hadde han hengt med så skulle vi kjempet om seieren. Den sportslige ledelsen i Strindheim må gå. Dette med trenerbytter i Trondheim skjer jo ofte når resultatene uteblir, spøkte Petter Northug etter sjetteplassen.

(©NTB/TV 2 Sporten)