Paperboys var bitre uvenner: – Vi satt på hvert vårt rom og oppførte oss som drittunger

Paperboys er tilbake for tredje gang: – Vi har savnet krangelen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er syv år siden sist Paperboys gjorde et solid forsøk på en gjenforening. Den gang med albumet «The Oslo Agreement» (2009).

Solo-suksess

Men allerede året etter var det igjen slutt da Øyvind «Vinni» Sauvik (40) bestemte seg for å gå solo. Det gjorde han med stor suksess, blant annet i TV 2-programmet Hver gang vi møtes, på TV 2. Vinni er også aktuell som dommer i årets Idol.

Nytt forsøk

I vinter annonserte han et nytt comeback med partner Ole Alexander «Pope Dawg» Halstensgård (37). Duoen er også gjester hos Thomas og Harald i Senkveld, som sendes fredag på TV 2. Her snakket de om samarbeidet, men også om uvennskapet som til slutt førte at de gikk hvert til sitt.

Vanskelig samarbeid

Vinni fleipet også med det da intervjuet startet med spørsmål om comebacket.

– Det er ålreit å ha noen å krangle med igjen, sa han og smilte lurt før Halstengård kjapt repliserte:

Paperboys ble i 2006 kåret til årets Spellemann i kategorien hip-hop. Foto: Jarl Fr. Erichsen/Scanpix
Paperboys ble i 2006 kåret til årets Spellemann i kategorien hip-hop. Foto: Jarl Fr. Erichsen/Scanpix Foto: Erichsen, Jarl Fr.

– Han er ikke den letteste å samarbeide med.

Samarbeidet mellom de to ble også et tema videre i intervjuet, og Vinni innrømmet at Halstengård kanskje hadde et poeng.

– Jeg liker å samarbeide, men jeg er bare ikke så god på det.

Rivalisering og sjalusi

De siste årene i forkant av det forrige bruddet var preget av rivalisering og sjalusi. Da Vinni ble mer og mer profilert som duoens hovedmann, følte Halstengård seg skjøvet til side, innrømmer han i intervjuet med Thomas og Harald.

– Alle band har en frontfigur og det er en natulig del av det. Men i perioden 2005, 2006 var det aller verst, og jeg tenkte: «jeg har jobbet like lenge som Vinni i dette bandet, så hvorfor er det bare han som skal frontes?», forteller Halstengård.

Vinni tolker en kjent og kjær norsk klassiker

Snakket ikke

I disse årene begynte de to å gli mer og mer fra hverandre, spesielt etter suksessen da apparatet rundt gruppa ble større og flere personer var involvert under innspillingene. De to snakket knapt med hverandre, avslører Vinni.

– La oss bare si at vi hadde et «unnvikende kommunikasjonsmønster». Vi gikk rundt og bar på ting uten å konfrontere hverandre med det. Dessuten drakk vi ganske mye.

– Det var litt drittungeaktig

Da den siste skiva skulle spilles inn nådde vennskapet et bunn-nivå, forklarer Vinni videre.

– Vi satt på hvert vårt rom, og hilste knapt på hverandre når vi møttes i gangen. Det var litt drittungeaktig, forteller Vinni.

Det var også uenigheter om i hvilken musikalsk retning de skulle dra, sier Halstengård i intervjuet som sendes på TV 2 fredag kveld.

Den er like fin ennå: «Sommerfuggel i vinterland»

– Vi ville gå i forskjellig retning, og så skjedde det også mye turbulent på privaten, innrømmer han.

Imponert av Hver gang vi møtes

Halstengård fortalte videre at han fikk se en helt annen, og mer voksen side av Vinni i TV 2-serien Hver gang vi møtes.

– Da ble jeg ganske imponert. Han gjorde en flott figur, og jeg må være så snill å si at jeg så sider jeg ikke har sett før. Det var en fin opplevelse.

Mer modne

Likevel skulle det gå flere år før de to begynte å kommunisere sammen igjen.

Nå føler de at samarbeidet har modnet og vokst, både musikalsk og privat.

– Vi er begge to mye mer komfortable med hvem vi er, og er blitt mye mer kompromissløse. Det hjelper å bli litt eldre, sier Vinni i intervjuet med Thomas og Harald.

Paperboys

I intervjuet snakker de mer om det hjemvendte vennskapet og om musikken de håper vil bringe paret tilbake til posisjonen som et av landets viktigste hiphop-gruppe.

Paperboys har blant annet to Spellemannpriser og flere Alarmpriser i pokalskapet. Duoen lanserte nylig sin EP «Be Like Water», og i fredagens Senkveld framfører også sin nye singel «Go Ahead».

Senkveld sendes fredag kl 22.15 på TV 2.