BARE NESTEN: Alexander Kristoff ga full gass, men måtte seg seg slått på den avsluttende tempoetappen i Driedaagse De Panne.
BARE NESTEN: Alexander Kristoff ga full gass, men måtte seg seg slått på den avsluttende tempoetappen i Driedaagse De Panne.

Kristoff mistet sammenlagtseieren

Alexander Kristoff ble nummer to sammenlagt i tredagersrittet Driedaagse De Panne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Før den avsluttende tempoetappen torsdag hadde nordmannen et forsprang på henholdsvis sju og tolv sekunder til Astana-duoen Aleksej Lutsenko og Lieuwe Westra.

Kristoff startet sist og kunne sykle på tidene til Lutsenko og Westra, men Katusha-rytteren klarte ikke å matche tempoet til Westra på den 14,2 kilometer lange tempoen.

Astana-rytteren leverte en meget solid etappe og gikk i mål tre sekunder bak Maciej Bodnar, som vant tempoetappen.

Kristoff var 28 sekunder bak Bodnar og dermed ble det andreplass sammenlagt, 13 sekunder bak nederlandske Westra.

– Jeg hadde håpet å holde Westra bak meg, sier Kristoff til TV 2.

– Fikk en dårlig følelse
Nordmannen åpnet sterkt, men tapte mange sekunder mot slutten.

– Jeg hadde satt meg et mål om å kjøre ca. 480 watt. Jeg klarte ikke helt å holde det til mål, så jeg fikk en dårlig følelse. Jeg kjente fort at det kom til å holde hardt, sier han.

Han forteller at sykdommen nå er ute av kroppen.

– Jeg hoster og harker litt, men det er mest gammelt gruff som kommer opp. Jeg følte meg bedre i dag enn i går, så jeg føler det løsner litt. Flandern kommer fort. Vi får se om jeg er på topp på søndag, sier Kristoff.

– Trengte belastningen
Neste oppgave for Kristoff blir Flandern rundt søndag. Der er han en av de store favorittene.

– Jeg føler meg bra, selv om jeg kanskje følte meg hakket bedre i fjor, erkjenner han.

Kristoff er en av få Flandern-favoritter som har syklet tredagersrittet De Panne. Han innrømmer at det var en kalkulert risiko.

– Det er litt risikabelt. Det har en tendens til å være mange velt i De Panne. Det skjedde seinest i dag i spurten. Vi har kjørt på langs av noen togskinner de siste dagene. Det er mange som ikke vil risikere noe her. Får man en stygg velt er klassikersesongen over. For meg har det fungert bra. Jeg hadde lite belastning forrige helg, så jeg trengte denne belastningen, sier han.