DUELL: I svart drakt kriger siddisen Johannes Johannesen i semifinalene mot Storhamar, her representert ved Hampus Gustafsson. FOTO: FREDRIK OLASTUEN/HAMAR ARBEIDERBLAD
DUELL: I svart drakt kriger siddisen Johannes Johannesen i semifinalene mot Storhamar, her representert ved Hampus Gustafsson. FOTO: FREDRIK OLASTUEN/HAMAR ARBEIDERBLAD

Norsk stortalent bekrefter samtaler med NHL-klubb

– Etter kampen kom han bort og sa han hadde nummeret til agenten min, sier Oilers-spiller Johannes Johannesen (18) etter at Chicago Blackhawks så ham i aksjon mot Storhamar.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Svenske Mats Hallin er Chicago Blackhawks sjefsspeider i Europa. Onsdag var han på plass på Hamar under den andre semifinalen mellom Storhamar og Stavanger Oilers, for å følge Johannes Johannesen.

– Det er litt surrealistisk, men veldig kult. For meg er det en stor drøm å få spille i NHL en dag, sier Johannesen til TV 2 Sporten.

– Ga råd og tips

Allerede før kampen fikk Oilers-spilleren vite at Hallin var på plass for å kartlegge ham.

– Jeg ble litt ekstra nervøs før kampen da jeg fikk høre at speideren var på plass, men synes jeg klarte meg ganske bra likevel. Utrolig kult at NHL-klubber kommer for å se på meg, sier 18-åringen.

Etter kampen kom speideren bort for å slå av en samtale med talentet.

– Jeg fikk inntrykk av at han var imponert og likte det han så. Vi snakket om kampen og han ga meg råd. Han sa det var kult å se meg, sier han, og legger til:

– Han sa han hadde nummeret til agenten min.

Så nå håper du det kommer en telefon fra agenten din til sommeren?

– Jeg får bare vente og se om jeg får høre noe mer fra ham. Det er ikke slik jeg vil gå rundt å tenke så mye på nå, sier Johannesen.

Flere har kikket

General Manager i Stavanger Oilers, Pål Higson, forteller at flere NHL-klubber har kikket på unggutten.

– Vi vet at flere klubber fra NHL ser på han og følger hans utvikling. Bare i Stavanger vet jeg at opptil flere speidere som representerer NHL-klubber har kikket, sier Higson.

– Jeg har fått høre det. Men i går var første gangen jeg fikk vite om at speidere var på plass før kampen. I tillegg har aldri noen tatt kontakt og pratet med meg direkte slik som i går, sier Johannesen.

Han lå på 70. plass blant de europeiske spillerne da NHL Central Scouting la frem sin liste over spillere for midtsesongen, et par måneder tilbake i tid, med et halvt år igjen av NHL-draften.

Mye tyder på at Hinna-gutten kan bli neste nordmann som havner i NHL.

Chicago Blackhawks er en gigantklubb i NHL-sammenheng, og vant Stanley Cup så sent som i 2015.

Fått gjennombruddet

Denne sesongen har vært en eneste stor opptur for backen, som er en del av det norske U20-landslaget. I fjor ble han norgesmester med 19 kamper, men i år har han vært en av bærebjelkene i laget og spilt alle kampene han har vært tilgjengelig i.

– Det har gått over all forventning. Denne sesongen har vært et skikkelig gjennombrudd for meg, sier han.

Higson er ikke overrasket over at NHL-klubbene kikker på juvelen.

– Han er en så god Getliga-spiller i en såpass ung alder, at det er helt naturlig at NHL-klubbene er interesserte. Han har en enormt spennende utviklingskurve.

– Regner dere med at han forsvinner til sommeren?

– Det vet vi ikke, vi må se på det etter sesongen. Fokus ligger ikke der nå.

Den tredje bataljen mellom Storhamar og Stavanger Oilers ser du på TV 2 Sumo klokken 19.00.

Lørenskog - Vålerenga sendes på TV 2 Sportskanalen samme tid.