Verdens mest spiste salat på menyen

Rik og mettende variant av den populærer Cæsarsalaten, med kylling, bacon, parmesan og en ekstra deilig dressing!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Cæsarsalat med kylling

Velg en litt tykkbladet salat med god smak, for eksempel romano eller hjertesalat.

Dette trenger du:

  • 4 skiver bacon
  • 2-3 kyllingfileter
  • olje/smør til steking
  • 1 kvist frisk estragon eller oregano
  • 1-2 fedd knust hvitløk
  • Salt og pepper
  • 3-4 skiver lyst brød uten skorpe
  • 2-3 plommetomater
  • Parmesan til topping

Dressing:

  • 3 eggeplommer (moste plommer fra hardkokte egg kan brukes, om du ikke vil bruke rå eggeplommer)
  • 1 ½ ss dijonsennep
  • 1-2 fedd hvitløk
  • saft av ½ stor sitron
  • 2 dl nøytral olje/soyaolje/solsikkeolje
  • 3 finhakkede ansjosfileter
  • Ca. 100 g parmesan
  • pepper/kajennepepper, evt. litt salt

Slik gjør du:

Skyll godt av salaten og legg den i litt kaldt vann, evt. i en tett plastpose, i kjøleskapet, slik at salaten blir sprø. Dette kan gjøres 2-3 timer før servering.

CÆSARSALAT: Myten sier at den er oppkalt etter den italienske kokken Caesar Cardini, og ikke Julius Cæsar som det er nærliggende å tro.  Foto: TV 2
CÆSARSALAT: Myten sier at den er oppkalt etter den italienske kokken Caesar Cardini, og ikke Julius Cæsar som det er nærliggende å tro.  Foto: TV 2

Stek bacon i en tørr panne, til baconet er sprøtt.
Legg til side.

Ha litt olje og smør i stekepannen, legg i kyllingfiletene, knuste hvitløk fedd, dryss på salt og pepper, og stek i 6-8 min.
Stek til kjøttet er gjennomstekt, men ikke tørt!
Øs stekesjy over kyllingen mens den stekes.

Del brødet i terninger og stek sprøtt i litt olje eller smør i stekepanne, legg gjerne 1 fedd hvitløk i pannen for å gi smak til brødet.
Legg brødet over på litt kjøkkenpapir slik at det holder seg sprøtt.

Når du lager dressing med rå eggeplommer bør alle ingrediensene til dressingen ha samme temperatur slik at dressingen ikke skiller seg.
Visp sammen eggeplommer, dijonsennep, finhakket hvitløk, saft av sitron og finhakket ansjosfilet.
Spe med olje i en tynn stråle mens du pisker hele tiden.
Blir dressingen for tykk, spe med litt kaldt vann.

Smak til med litt finrevet parmesan.
Dressingen skal ha konsistens som en tyktflytende majones. Smak til med kajennepepper og evt. litt salt.

Riv salat i biter og fordel på porsjonstallerken.
Legg over tomat i tynne båter og vend litt av dressingen inn i salaten.
Dryss over høvlet parmesan og brødkrutongene.

Del kyllingbryst i skiver og legg over salaten sammen med sprøstekt bacon.

Fordel over resten av dressingen.
Server med ønsket tilbehør.