SVENSK POPSTJERNE: Zara Larsson under svenske Grammis i år. Foto: Stella Pictures.
SVENSK POPSTJERNE: Zara Larsson under svenske Grammis i år. Foto: Stella Pictures. Foto: Robert Eklund

Hevder Eurovisionlåt er Zara Larsson-plagiat

Kroatias Eurovision-bidrag «Lighthouse» sammenlignes med svenske Zaras «Uncover».

Den 14. mai er det klart for Eurovsion Song Contest i Stockholm, hvor Agnete Johnsen (21) står på scenen som Norges bidrag i konkurransen.

Alle artistene gjør seg nå klare, mens arrangørene gjør alt i sin makt for å forhindre skandaler. Og en mulig skandale er allerede i ferd med å nøstes opp i.

Kroatias Eurovision-bidrag «Lighthouse», fremført av Nina Kraljić (23), beskyldes nemlig for å være plagiat av den svenske popstjernen Zara Larssons (18) superhit «Uncover».

Ifølge den kroatiske avisen Večernji list skal den kroatiske kringkasteren HRTs komité av eksperter møtes for å diskutere påstandene og vurdere om «Lighthouse» er et plagiat eller ikke.

Eurovision-vinner beskyldt

Også fjorårets Eurovision-vinner, svenske Måns Zelmerlöv ble beskyldt for plagiat. Flere bemerket likheten mellom Måns' vinnerlåt «Heroes» og David Guettas «Lovers on the sun».

– «Heroes» er en veldig egen sang. Men jeg kan se at stemningen og følelsen er den samme og måten den er bygd opp på. Men det er tusen andre låter også, sa Zelmerlöv den gang.

Om kroatiske Kraljić blir diskvalifisert er fremdeles uvisst, men Ola Håkansson ved Zara Larssons plateselskap TEN sier det skal mye til for at noen blir tatt for plagiat under Eurovision.

– Det er en rekke bidrag som blir undersøkt hvert år. Noen ganger kan det være plagiat uten at noen legger merke til det, sier han til den svenske avisen Expressen.

Håkansson sier at det ofte skjer i Eurovision, og at det ved flere tilfeller er rene kopier.

– I de fleste tilfeller skjer det ikke noe. Det er veldig vanskelig å felle slike låter generelt, sier han.

Se musikkvideoen til de to låtene under, og bedøm selv. Kan du høre likheten?