Oilers og Vålerenga slo tilbake

Stavanger Oilers og Vålerenga fikk revansje.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Storhamar - Stavanger Oilers 1-2, Vålerenga - Lørenskog 3-2

Stavanger Oilers slo tilbake etter 2-3-tapet hjemme i DnB Arena mandag. Siddisene var det beste laget og vant 2-1 foran 5068 tilskuere i CC Amfi (Hamar OL-Amfi) onsdag.

Dan Kissel og Josh Soares scoret målene for Oilers. Begge kom i midtperioden.

Vålerenga-spillerne i harnisk etter brutal takling

Den tidligere Storhamar-helten Ruben Smith hadde fått sjansen i Stavanger-målet, og den tidligere landslagsmålvakten vartet opp med flere kvalifiserte redninger.

I tredje periode reduserte hjemmelaget ved Mikael Zettergren med 26 sekunder igjen å spille.

Dermed står det 1-1 i kamper etter at to av NM-semifinalene er ferdigspilt.

Soares: – Vi fortjente å vinne
– Det er en bra seier for oss. Vi åpnet litt tregt i første, men kjempet oss inn igjen i andre og tredje. Jeg synes vi fortjente seieren her i dag, sier Josh Soares til TV 2.

Kanadieren fikk flere meldinger slengt etter seg fra publikum da han satt i fryseboksen.

– Jeg gjør tydeligvis noe rett for at de hater meg på den måten. Det er bare gøy det. Det skaper en god atmosfære og god rivalisering, sier han videre.

– Nå har vi fått tilbake hjemmebanefordelen. De er et godt lag og har gjort det bra så langt. Nå må vi bare forberede oss på fredagens kamp, avslutter Soares.

VIF-jubel på hjemmebane
Gjestene kom best i gang med scoring av Robin Dahlstrøm, men Vålerenga våknet etter en en brutal takling fra Henrik Ødegaard på Filip Gunnarsson. Etter flere minutters stopp i spillet gikk hjemmelaget i strupen på Lørenskog og snudde kampen til 2-1 med mål av Mathias Trygg og Anders Hilt Jørgensen.

Lørenskog, som vant den første semifinalen, var imidlertid ikke ferdige for dagen. Med et mål av Olai Sveine Johannessen tidlig i andre periode var lagene igjen like langt. Lørenskog hadde også flere gode sjanser til å ta ledelsen, men det stod 2-2 før den tredje perioden.

I den tredje perioden var det Vålerenga som hadde mest å gi, og til slutt satt vinnermålet. Fem minutter før slutt satte Magnus Fischer inn 3-2 og Vålerenga utlignet til 1-1 i kamper.

– Dette smaker veldig godt! Vi var ganske gode i første periode, mens de var klart bedre i den andre. De hadde egentlig fortjent å lede etter andre periode, og så er det litt tilfeldig at det er vi som avgjør i tredje, sier VIF-trener Espen Shampo Knutsen til TV 2.

De tredje semifinalene spilles fredag.

Vålerenga-jubel i andre semifinale