Stian Blipp: – Jeg har blitt en klengete kjæreste

Ifølge Stian Blipp har han hatt litt for mye fritid, men nå har programlederen fått seg ny jobb.

Etter ett års pause fra programlederjobben, blir Stian Blipp (26) å se på skjermen igjen når han skal lede årets Gullruten i mai.

Ifølge 26-åringen er det på høy tid.

– Nå er det nesten for mye tid til privatliv. Nå savner jeg tiden der det ikke var tid til privatliv. Når jeg merker at jeg har for mye tid så begynner jeg å spille fotball i stua mi, og jeg merker at jeg begynner å bli plagsom for kjæresten min. Jeg begynner å bli han klengete typen, fordi jeg kjeder meg. Jeg ringer hele tiden, og kjenner meg ikke igjen i den rollen. Sånn har det blitt, men det forandrer seg nå, forteller Blipp til TV 2.

Skal unngå samme flause

Ifølge Stian føles det ut som ti år siden han omfavnet rollen som programleder, og er derfor klar for å ta hull på pause-bobla. At det er Gullruten som innleder comebacket er ekstra stas.

– Jeg synes det er utrolig gøy, og jeg har alltid hatt lyst til å lede Gullruten. Jeg har på en måte gjort det før, da jeg ledet Gullfisken. Hjernen min spilte meg et puss, og jeg kalte Gullfisken for Gullruten opp til syv, åtte ganger. Men nå skjer det på ekte, ikke bare halvveis.

Og for å unngå å gå på samme glipp som under Gullfisken for to år siden, har Stian tatt sine forholdsregler.

– Jeg har hyret inn eksperthjelp for å klare å skille fisker fra ruter, slik at det ikke skal skje igjen. Det kan jeg bortimot love.

– Har sluppet for billig unna

TV-profilen er første bergenser til å lede Gullruten på hjemmebane i Grieghallen, og i kjent stil har Stian mange tanker, ideer og ønsker om hvordan showet kan bli best mulig.

– Jeg liker jo å gå litt vekk fra manus, og jeg mener at Gullruten har savnet litt frekkhet de siste årene. TV-bransjen tåler å bli litt mer tullet med, for de har sluppet litt for billig unna.

Har brukt tiden godt

Etter at Stian ledet TV 2-programmet Mitt Dansecrew i fjor bestemte han seg for å ta et lite pust i bakken, som ifølge ham selv ble til et langt magedrag.

Men det har ikke skortet på prosjekter for 26-åringen det siste året.

– Jeg har gjort alt mulig av rare ting. Jeg har stått mye på scenen, regissert en musikkvideo, fått meg rolle i musikal og «pudlet». Jeg har testet nye ting, prøvd å lære nye ting og lignende. Sånn at neste gang jeg er på skjermen har jeg noe nytt å bidra med, noe som er viktig for meg.

Gullruten går av stabelen på TV 2 fredag 13. mai.