Klaustrofobisk og ubehagelig «Meglerne»-innspilling for Truls Svendsen

Komikeren måtte ligge i likkiste under innspillingen av den nye sesongen av «Meglerne».

Truls Svendsen (43) og Henriette Steenstrup (41) er klare med ny sesong av «Meglerne» på TV 2.

Humorserien bringer i sin andre sesong med seg et nytt yrke for de to meglerne, når Ken Olsen, spilt av Truls, arver et begravelsesbyrå.

Det fører den pengeglade megleren inn i situasjoner han ikke burde vært i.

– Han er dårlig på verdighet og mer interessert i å tjene masse cash, sier Svendsen til TV 2 og legger til at yrkene som begravelsesagent og eiendomsmegler passer ganske godt sammen.

– Du kan kombinere det. Dør det noen så skal det begraves og så skal det også gjerne selges et hus, så det er jo vinn-vinn for Ken Olsen.

Klaustrofobisk

Med nytt yrke som det skal lages komedie rundt, ender også programlederen og den ferske skuespilleren opp med å å måtte gjøre ting som ikke er fullt så hyggelige.

I en av scenene må nemlig Truls ligge i en likkiste og sove.

– Hvordan var det å ligge i en kiste, følte du at du ble levende begravet?

– Ja, det er faktisk litt spesielt å legge seg inni der. Det er akkurat sånn at du går igjennom den lille tanken om hva om at jeg sovner og blir begravet nå? Det er jo den store skrekken, det å bli levende begravd. Bare ved å spille inn det, så klarer du ikke unngå å få den tanken, sier han om innspillingen.

– Det er litt sånn småskummelt. Det gikk jo fint selvfølgelig, men du kjenner litt på det. Kiste er kiste, sier Truls.

– Var det klaustrofobisk?

– Ja, veldig! Ubehagelig og kjipt, men det gikk fint.

Tøyser med døden

Med «dystert» tema, begravelser og døde folk, blir det god humor på TV mener Svendsen og Steenstrup.

– Det som er med døden er jo at det er veldig alvorlig men det er jo også en situasjon der man helst ikke bør tråkke feil om man jobber med det, så sånn sett er det en fin arena for en komedie, sier Henriette.

NUMME ER MED SOM SKUESPILLER: Senkveld-programleder Thomas Numme får prøve seg som skuespiller i Meglerne. Her avbildet i en scene fra filmen. Foto: TV 2 
NUMME ER MED SOM SKUESPILLER: Senkveld-programleder Thomas Numme får prøve seg som skuespiller i Meglerne. Her avbildet i en scene fra filmen. Foto: TV 2 

– Døden er jo en stor del av oss så det er jo kjempegøy å tulle med, så lenge man ikke sårer noen personlig, og det holder vi oss unna, sier Truls.

Thomas Numme som begravelsesagent

Senkveld-programleder Thomas Numme, har også en liten rolle i serien. Numme er ikke utdannet skuespiller, men har absolutt noe i serien å gjøre, skal vi tro de to hovedrolleinnehaverne.

– Han er kjempebra. Han er også en begavelse. Ikke en så stor begavelse som Truls selvfølgelig men han er flink, sier Henriette med glimt i øyet.

De mener også at Numme passer litt ekstra godt til rollen han har fått.

– Han er jo en godgutt, og han har disse mørke ringene under øynene, så han kler det dystre begravelsesagent greiene, sier Henriette og ler litt mobbete.

– Ja, du har rett, han ser litt sånn mørk under øynene ut, han er perfekt for begravelsesverden, sier Truls og ler godt på bekostning av sin gode venn Numme før han legger til at Senkveld-programlederen også har drevet med litt skuespill både sammen med sin far og i tiden som programleder for Trigger på NRK.

Hjelp til å gråte

Truls er relativt ny som skuespiller i forhold til Henriette som har vært i yrket helt siden barnsben av.

Noen ganger ber han om litt hjelp.

– Jeg skjønner jo at det er en utdannelse for dette yrket, og det har jo hun. Det kan være at man skal presse fram en eller annen følelse enten det er veldig sinne eller gråt, eller enorm glede, og da får jeg noen tips hos henne.

– Hva er den verste følelsen å få fram?

– Gråt. Vi hadde en gråtescene i sesong én hvor jeg aldri har vært så sliten som den dagen, hvor jeg ga alt for å presse det ut. Jeg har også noen scener hvor jeg skal være motivator, og hun skal begynne å gråte, og da ser jeg bare det proffe trynet der bli våt i øynene. Og da måtte jeg spørre henne hvordan hun hentet det fram, sier Truls.

– Jeg ble bare utrolig rørt over det du sa. Det var din skyld at jeg gråt, svarer Henriette og ler.

Ting som går feil på innspilling

Ikke alt går alltid som det skal på innspilling av en TV-serie. På «Meglerne» ble det mye latter av en lydmann som «gjerne ville være med i bildet».

– Vi hadde en lydmann, Vegard, hvor vi har en del scener som vi måtte ta på nytt, fordi han står med bommen i bildet. Vi har fundert på hvorfor han ikke var på audition, sier Truls og ler.

Hvis det blir en sesong 3 så kommer han vel på audition, parerer Henriette.

– Han var mer med enn Thomas Numme egentlig, sier Truls og ler sin kjente rungende latter.