BLE DØMT FOR DRAP: Steven Avery ble dømt for drapet på fotografen Teresa Halbach i 2007 og fikk livstid i fengsel. Foto: Dan Powers/The Post-Crescent
BLE DØMT FOR DRAP: Steven Avery ble dømt for drapet på fotografen Teresa Halbach i 2007 og fikk livstid i fengsel. Foto: Dan Powers/The Post-Crescent Foto: Dan Powers

Making a Murderer-saken: – Vi har funnet flere nye mistenkte

Steven Averys nye stjerneadvokat mener hun vet hvem som kan ha begått drapet.

NB! For deg som ikke har sett Making a Murderer: Denne saken inneholder spoilere!

Netflix-serien Making a Murderer om drapsdømte Steven Avery (53) har skapt enorm debatt og interesse etter at den ble lansert i desember.

Avery satt i fengsel i 18 år for en voldtekt han ikke gjorde, før han ble frikjent. Men etter fire år som en fri mann, ble han fengslet igjen i 2005.

Denne gangen fikk han livstid for drapet på fotografen Teresa Hallbach, som han angivelig var den siste som så i live.

Har flere konkrete mistanker

Nå hevder hans nyansatte stjerneadvokat Kathleen T. Zellner at de har funnet flere nye mistenke i saken.

Det skriver Newsweek.

– Vi har flere mistenkte. Jeg kan si at det er en som skiller seg veldig ut. Men jeg vil ikke skremme han bort, jeg vil ikke at han skal stikke av, sier hun.

Zellner er en av USAs fremste forsvarsadvokater, og har fått frikjent 17 dømte menn. I flere av sakene har hun stilt opp gratis, og i en av sakene fikk hun den virkelige morderen til å tilstå.

– Har funnet bevis

– Vi skal ha nye bevis som ikke har blitt vist før, som vil føre til at ingen i juryen tror at Steven Avery begikk forbrytelsen, sier Zellner.

– Det er fremgangsmåten. Det blir litt av en utfordring, men vi kan få det til med ny teknologi. Med en som er uskyldig, er det alltid mulig, sier advokaten.

Ifølge henne har de kommet langt i å få tak i slike bevis, og hun har blant annet Halbachs telefonlogg.

– Vi har tilgang til dokumenter som ikke offentligheten har, sier hun.

Avery har ikke hatt noen forsvarer siden dommen falt i 2007. Siden den gang har han selv jobbet med saken, og lest seg gjennom dokumenter og beviser for å prøve å løse den fra cella.