Minestronesuppe med nydelig persillepesto

Vil du lage en rask, billig og nydelig italiensk suppe? Da er dette oppskriften for deg.

Dette trenger du:

• 1 løk

• ca 4 ss olivenolje

• 2 skiver bacon eller 2-3ss hakket smakfull spekepølse

• 2 fedd hvitløk

• 4 ss tomatpuré

• Ca 100 g ris(langkokt ris) eller risoni ”små”pasta/makaroni

• 1 boks hermetiske knuste tomater

• ca 6 dl kjøttkraft /buljong

• 1 fennikel

• 2-3 vårløk

• Ev 2-3 gulrøtter eller 3-4 skiver sellerirot

• ca 2 ts urtekrydderblanding

• 1 ss balsamicoeddik

• salt, grovmalt pepper

• finhakket persille

• 1-2 ss pesto rørt inn i suppen (se egen oppskrift)

• nyrevet parmesan

Slik gjør du:

Finhakk løk og surr i olje til løken er blank. Tilsett finhakket hvitløk og tomatpuré og stek i 2-3 minuttene

Rens og skjær grønnsakene i tynne strimler og ha i gryten sammen med hermetiske tomater, kraft, krydder og ris/ pasta og kok til grønnsakene er møre ca 20 min. Smak til med salt, pepper, balsamicoeddik og ev pesto.

Server rykende varm med et godt dryss med nyrevet parmesan

MINESTRONESUPPE: Smaken av Italia. Foto TV 2
MINESTRONESUPPE: Smaken av Italia. Foto TV 2

Pesto

Dette trenger du:

• 2 ss pinjekjerner (stekt lett i panne)

• 1 stor potte persille eller basilikum

• 2 fedd hvitløk

• ca 1 1/2 dl olivenolje

• ca 50 g revet parmesanost

Slik gjør du:

Rist/stek pinjekjerner i en stekepanne til de er gylne uten å bli stekt. Legg persille/basilikumbladene, pinjekjerner og hvitløk i en hurtigmikser og kjør til en grov blanding. Spe med olje i en tynn stråle. Tilsett revet ost helt til slutt. Smak til med salt.

Tips: Pesto kan oppbevares i kjøleskapet i et tett glass 2-3 dager.